İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından üçüncü sınıf öğrencilerine yönelik bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik ders içi etkinlik kategorisinde olup “GMS313 Pişirme Teknikleri” dersi kapsamında düzenlendi. Etkinlik, 12 Aralık Perşembe günü, saat 12.00’de, C blok mutfakta gerçekleştirildi. Etkinliğe üçüncü sınıf öğrencileri ile birlikte dersin hocası Öğr. Gör. Çağkan Güner, bölüm öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan katılım sağladı. Keban Et işletmelerinin sahibi Veysel Karani Dolu, Et Yiyelim Ataköy Dry Aged ve Kasap Şefi Sezer Şirin, Et Yiyelim Ataköy Yiyecek ve İçecek Müdürü Aydın Madenoğlu, etkinliğimizin konuklarındandı.
Etkinlik söyleşi ile başladı. Söyleşide; Öğr. Gör. Çağkan Güner, konuklar ve günün konularıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Ardından işletme sahibi Veysel Bey, restoran işletmeciliği, yurtdışındaki örnekler, entegre tesislerin nasıl işletildiği ve koordinasyonların nasıl yapıldığına dair bilgilendirmelerde bulundu. Sezer şefimiz, et teknolojisi ve dry aged işleme tekniği hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Aydın Bey, konuk ilişkileri ve sunum teknikleri hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi. Söyleşinin devam eden kısmında soru cevap aşamasına geçildi ve merak edilenler soruldu. Söyleşide genel olarak bir işletmenin, mutfak, salon ve yönetim kısmının nasıl çalıştığı ve nelere dikkat edilmesi hakkındaki konulara yer verildi.
Etkinliğimizin uygulama kısmında dry etlerin özellikleri, pişirme teknikleri gibi önemli konular uygulamalı olarak gösterilirken, hemen akabinde konuk masasında servisin nasıl yapılacağına yönelik uygulama da demo olarak gösterildi. Örnek gösterimlerin ardından öğrenciler öğrendikleri teknikler ile etlerini pişirdiler. Ayrıca erken saatlerde demo olarak gösterilen risotto tekniğide öğrenciler tarafından uygulandı. Ürünlerini pişiren öğrenciler tabaklarını sundular.
Son olarak etkinlik, Doç. Dr. Murat Doğan ve Öğr. Gör. Çağkan Güner’in konuklarımıza sundukları plaket ve hatıra fotoğraflarının ardından son bulmuştur.
Etkinliğimize katılarak, öğrencilerimize değerli bilgilerini aktaran konuklarımıza teşekkürlerimize sunuyoruz.