Güzel Sanatlar Fakültesi - gsf@gelisim.edu.tr

Gastronomi ve Mutfak Sanatları








 Doç. Dr. Murat Doğan’ın yeni makalesi yayımlandı!


İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcılarından ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Murat Doğan’ın “The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals” başlıklı yeni makalesi yayımlandı.


Doğan’ın, “The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals” başlıklı makalesi gastronomi ve turizm alanlarında yayın süreçlerinde bulunan Journal of Gastronomy Studies adlı dergide yayımlandı.

Doç. Dr. Murat Doğan makalesinde, yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde ilişkisel pazarlama uygulamalarının müşteri sadakati üzerindeki etkisine odaklanmıştır. Çalışmada odak grup görüşmesi yöntemi kullanan Doğan, elde edilen verileri içerik analizi yöntemiyle inceleyerek temalara göre kategorize etmiştir. Odak grup görüşmesi verilerinin analizi sonucunda yemek hizmeti sektöründe ilişkisel pazarlama uygulamalarının müşteri sadakati üzerindeki etkisini ölçen Doğan, “müşteri ilişkileri yönetimi”,  “müşteri odaklı bir yaklaşım”,  “sadık müşteriler yaratmak” ve “sekiz alt tema ile pazarlama stratejileri oluşturmak” olmak üzere dört ana tema belirlemiştir.

Doç. Dr. Murat Doğan makalesinde, müşteri sadakati kavramı, ilişkisel pazarlama, hizmet sektörlerinde ilişkisel pazarlama, geleneksel pazarlamadan ilişkisel pazarlamaya geçiş gibi konu başlıklarına da yer vermiştir.

Sonuç olarak, müşterilerle interaktif iletişimin sağlandığı, karşılıklı güven, samimiyet ve sadakat ortamı geliştirerek kalıcı ilişkiler kurmak için kullanılan strateji olan ilişkisel pazarlama uygulamalarının, yemek hizmeti veren işletmelerin müşteri sadakatini olumlu yönde etkilediği sonucuna ulaşan Doğan, araştırma sonuçlarına ek olarak gelecekte yapılacak olan çalışmalar için önerilerde bulunmuştur.

Makaleyi detaylı incelemek için makalenin künye bilgileri aşağıda verilmiştir:

DOĞAN, M. (2023). The Effect of Relationship Marketing Practices on Customer Loyalty in the Food Service Industry: A Qualitative Study on Senior Sales and Marketing Professionals. Journal of Tourism & Gastronomy Studies, 11(2), 1516–1536. https://doi.org/10.21325/jotags.2023.1254 
 
Doç. Dr. Murat Doğan’ı tebrik eder, akademik çalışmalarında başarılar dileriz.