İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü tarafından düzenlenen “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Toplantısı” 30 Eylül Salı günü saat 11:00’da, K blok 504 numaralı derslikte gerçekleştirildi. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Doç. Dr. Murat Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Çerkez Uçar, Arş. Gör. Dr. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Engin katılım sağladı. Gerçekleştirilen oryantasyon toplantısında birinci sınıf öğrencilerine öncelikli olarak üniversite, bölüm ve meslek hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ayrıca bölümün işleyişi hakkında da çeşitli bilgilere yer verildi. Akademik kadronun da tanıtıldığı toplantıda öğrencilerin dört yıl boyunca uyması gereken kurallar da hatırlatıldı.
Birinci Sınıf Öğrencilerinin Dikkat Etmesi Gereken Noktalar
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, öğretim elemanlarını tanıttıktan sonra bölümün genel esasları ve işleyişi hakkında bilgi verdi. Bu bilgiler şu şekildedir;
-
Her sınıfa bir danışman atanmıştır. Birinci sınıfların danışmanı Prof. Dr. Aslı Albayrak, ikinci sınıfların Arş. Gör. Dr. Emel Çirişoğlu, üçüncü sınıfların Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Çerkez Uçar, dördüncü sınıfların ise Doç. Dr. Murat Doğan’dır. Herhangi bir istek, şikâyet ve bilgi almak amaçlı olarak bölüm web sitesinde bulunan öğrenci danışman listesine uygun olarak bulundukları sınıfın danışmanı ile görüşmeleri gerekmektedir.
-
Öğrenciler yine web sitesinde yer alan yönetmelik, yönerge, bölüm web sitesindeki haber ve duyuruları takip etmelidir.
-
Stajlara ilişkin soru ve sorunlar için staj koordinatörlüğü ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.
-
Fakülte ve bölüm içindeki hiyerarşik sisteme uyulması gerekmektedir.
-
Derslerle ilgili talep ve şikâyetlerin öncelikli olarak dersi veren öğretim üyesine, sonrasında bölüm başkanlığına iletilmesi gerekmektedir.
Tüm bunların dışında uygulamalı mutfak eğitimleri hakkında öğrencilere detaylı bilgiler verilmiştir. Mutfak derslerinin gruplara bölünmesi, mutfakta giyilen aşçı üniformasının ve bıçak takımlarının nasıl temin edildiği, derslerde kullanılan malzemelerin satın alma işlerinin üniversitemiz tarafından yürütüldüğü, uygulama derslerinin nasıl işlendiği gibi bilgiler öğrencilere aktarılmıştır. Öğrencilere Çift Ana Dal ve Yan Dal hakkında da bilgi verilerek Erasmus imkânları anlatılmış olup bölüme ait olan GastroArt isimli öğrenci kulübünden de bahsedilmiştir. Son olarak, öğrencilerin bölümle ilgili tüm bilgilere ulaşabilecekleri ve duyuru ile haberleri yakından takip edebilecekleri bölüm web sitesi olduğu hatırlatılmıştır.
Tüm öğrencilerimize yeni akademik yılda başarılar dileriz!