Grafik Tasarımı

Uluslararası "Karşılaşmalar/Echo” sergisi

Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi, Ressam Ahmet Özel’in küratörlüğünde F Sanat Galerisi’nde uluslararası “Karşılaşmalar/Echo” sergisi 18 sanatçının katılımıyla açıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ressam Ahmet Özel’in küratörlüğünde sergi açılış kokteyli gerçekleşti.

Açılışına çok sayıda sanat severin katıldığı, Türkiye, Slovenya, Yunanistan, Bulgaristan, Sudan, Makedonya, Romanya dahil 10 ülkeden 18 sanatçının katıldığı sergi ile ilgili sanatçı-küratör Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel konsept metninde serginin amacını şu şekilde açıkladı:

“Tekil enerjilerin birbirlerini çoğaltarak, bireysel ve toplumsal olarak kendilerini ileriye taşımaları, karşılaşmaların yarattığı sihirli ilişki ve iletişimde yatmaktadır. Karşılaşmalar, yaşamın rotasını çizen enerji istasyonlarıdır. Buradan başlayan yolculuklar çoğalarak hayatı ve hayatın anlamını oluştururlar. Bu yolculuklarda yaşanan karmaşık, organik etkileşimler bize enerji verir ve çoğalırız. Bir anlamda da, sanatçı için her karşılaşma, kendi yaratımının, duygusal dünyasının beslenme alanındır. Bu sergi, sadece sanatçıların birbirleriyle karşılaşmaları değil, kişinin yaratımı üzerinden kendisiyle karşılaşmasını amaçlıyor. ‘Ayna’ etkisi diye nitelenebilecek döngüsel enerji salınımı, yaşamı, onu anlamlandıran tüm değerleri tekrar yaratır ve kutsar. Yarattığı etki, karşı kıyıya ulaşan görüntü-ses-duygunun yansımasıdır, ‘ECHO’ sudur”

Sergiye katılan sanatçılar; Türkiye’den; Ahmet Özel, Bahar Kocaman, Berna Erkün, Erol Kılıç, Fevzi Çelikten, Fevzi Tüfekçi, Figen Batı, Füsun Çağlayan, Gülay Yüksel, H. Avni Öztopçu, İclal Erentürk Güçsav, Korkut Tiryaki, Sabahat Çıkıntaş, Yücel Dönmez, Bulgaristan’dan Pavlina Kopano, Slovenya’dan Andreja Srna, Marusa Stıbelj, Rusya’dan Anna Permanova.