Grafik Tasarımı

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun “Oluşumlar” Adlı Solo Sergisi Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun 40 eserden oluşan “Oluşumlar” adlı solo sergisi İstanbul Arel Üniversitesi’nde açıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun 40 eserden oluşan “Oluşumlar” adlı  solo sergisinin açılışı İstanbul Arel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Ganiz’in küratörlüğünde gerçekleşti. Açılış öncesi konferans salonunda GSF ve İletişim Fakültesi öğrencileri ve öğretim elemanları ile çağdaş sanat üzerine bir söyleşi gerçekleşti. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu dinamik ve ilgili bir kitle karşısında farklı örnekler ile çağdaş sanattaki gelişmeleri değerlendirdi. Açılışta kendi sanat anlayışı ve uygulamaları üzerine tanıtıcı bilgiler verdi. Oldukça kalabalık olan açılış törenine İstanbul Arel Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve üniversite  yönetiminin yanı sıra öğretim elemanları, öğrenciler ve sanatseverler eşlik etti. Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’na  80. solo sergisinden dolayı teşekkür belgesi takdim edildi.
Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu hakkında:

Ocak 1946 yılında, Targovishte Bölgesi Cherkovna’da doğdu. Dupnista Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Targovishte’de öğretmen olarak göreve başladı. Targovishte’de 1978 yılından itibaren sanatçılar tarafından organize edilen Genel Sanat Sergileri’nde yer aldı. 1980 yılında ilk solo sergisini gerçekleştiren Çavuşoğlu, ‘Union of Bulgarian Artists’ üyesidir. 1989 yılında Türkiye’ye yerleşen Çavuşoğlu, 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Akademi’de yüksek lisansını tamamladı. Çavuşoğlu, Türkiye’de bulunan birçok farklı üniversitede dekan ve profesör olarak görev almıştır.

Türkiye, İngiltere, Almanya, İsviçre, Belçika gibi ülkelerde 80 tane solo sergi gerçekleştiren Çavuşoğlu, çeşitli ülkelerde 100’den fazla karma sergiye katılmıştır. Sayısız ödül sahibi olan sanatçının, sanatsal konularda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.”

Değerli akademisyen ve sanatçı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nu kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı