Grafik Tasarımı

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu Uluslararası Sergiye Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekili, Grafik Tasarımı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun eserleri yurt dışında önemli bir uluslararası sergide yer aldı.

Dünya sanatında önemli sulu boya resmi ustası olarak bilinen Tırgovişte (Eski Cuma) Bulgaristan doğumlu Profesör Nikola Marinov’ un 140. doğum yıl dönümü dolayısıyla onun adını taşıyan sanat galerisinde iki büyük sergi düzenlendi.

Büyük ustanın profesör olarak Sofya Milli Sanat Akademisinde yetiştirdiği öğrencilerinin ve kendi sulu boya resimlerinin de yer aldığı bir serginin 1. salonda, galerinin 2. salonunda ise Nikola Marinov’un adına her yıl, son yıllarda ise iki yılda bir düzenlenen uluslararası sulu boya sempozyumundan biriken eserden oluşan ve galeri fonunda yer alan eserlerden seçilmiş büyük bir uluslararası sergi düzenlendi.

Sergide Bulgaristan’ın yanı sıra ABD, Fransa, İtalya, İngiltere, Hollanda, Rusya Federasyonu, Türkiye; Belçika, İspanya, Mısır, Suriye, Portekiz, Litvanya, Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovenya, Sırbistan ve daha birçok ülkeden sanatçıların eserlerinden oluşan 200 eser sergilendi.

Türk sanatçısı olarak Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun eserleri de bu sergide yer aldı. Galerinin fonunda yaklaşık 3 bin 500 akvarel eseri yer almaktadır ve bu galeri dünyanın en zengin akvarel koleksiyonuna sahiptir. Sanatçı İsmet Çavuşoğlu’nun bu galeride farklı zamanarda satın alınmış toplam 13 eseri bulunmaktadır. Sergiler 6 ay izleyiciye açık kalacaktır. Galerinin sergi mekanları 3 bin metrekarenin üzerindedir.