Grafik Tasarımı

Don Quichotte Uluslararası Mizah Dergisinin Katkılarıyla ‘’Kadına Yönelik Şiddete Hayır’’ Sergisi Açıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ‘’Kadına Yönelik Şiddete Hayır’’ adlı karikatür sergisi Gelişim Sanat Galeri’sinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Serginin küratörlüğünü Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer gerçekleştirdi.

Sergi açılışı, İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nail Öztaş’ın kadına yönelik şiddete dikkat çeken ve sanatın iyileştirici gücüne odaklanan konuşmasıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasının ardından Don Quichotte Uluslararası Mizah Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Erdoğan Karayel, kadınlar gününün öneminden ve bu anlamda serginin küratöryel olarak defalarca elemeden geçtiğinden bahsetti. Karayel, kadınlar gününün tarihçesi ve öneminden bahsederken bu günün esasen bir hak mücadelesi günü olarak kutlandığını vurguladı. Sergiyi izlemeye gelen öğrencilerin yoğun ilgisi için teşekkür eden Karayel, birer yetişkin olarak gördüğü öğrencilere kendi haklarının bilincinde olmaları gerekliliğini hatırlattı.

‘’Kadına Yönelik Şiddet’’ konusunda farkındalık oluşturmak ve küresel bir kriz olan sorunun çözümüne yönelik çabaları teşvik etmeyi amaçlayan 12. Don Quichotte Uluslararası Karikatür Yarışması, 62 ülkeden 394 karikatüriste ifade alanı sağlamıştır. Üniversitemizi böyle anlamlı bir sergiyle buluşturan Dr. Öğr. Üyesi Nuri Sezer ve Sayın Erdoğan Karayel’e teşekkür ederiz.
İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınıyor, kadınların emeklerinin görünür olduğu adil bir dünya diliyoruz.