İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Öğrencilerimiz “Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması” Düzenleyicileri ile Bir Araya Geldi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığı tarafından, bölüm öğrencilerinde meslek alanının mevcut durumuna ve gelişmelerine dair farkındalık yaratmak ve öğrencileri aktif olarak yarışmalara yönlendirmek amacıyla iki adet bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Marble İzmir kapsamında ve İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Tic. A.Ş. (İZFAŞ) tarafından düzenlenen ve kar amacı gütmeyen, tasarıma merak duyan öğrencileri sektöre kazandırmayı hedefleyen Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’nın bu sene beşincisi düzenleniyor. Bu kapsamda, İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanlığı tarafından öğrencilerin 5. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması’na katılımı teşvik edilmek üzere iki farklı toplantı organize edildi. Toplantıların ilki 20 Ekim 2022 saat 21:00’de, ikincisi ise 25 Ekim 2022 saat 11:15’te Gelişim Tower (K Blok) 14. kat tasarım stüdyosunda Doç. Dr. Selçuk Demirci’nin online katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantılarda, İç Mimarlık Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari davetli konuşmacıyı kısaca tanıttıktan ve yarışmaların iç mimarlık meslek alanı için önemine değindikten sonra sözü davetli konuşmacı Sayın Selçuk Demirci’ye bıraktı. Ege Üniversitesi Mobilya ve Dekorasyon Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Demirci tarafından yarışmaya dair bilgiler detaylı olarak paylaşıldı. Demirci’nin; yarışmanın amacı, teması, ürün kategorisi, başvuru tarihleri, yarışma başvuru süreci, yarışma şartnamesindeki önemli noktalar, jüri üyeleri, yarışmayı kazananları bekleyen ödüller gibi çeşitli konularda bilgi vermesinin ardından, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin soruları cevaplandı.

“Özellikle Tasarım Stüdyosu I ve İç Mimarlık Stüdyosu I Öğrencilerimizin Katılımını Önemsiyoruz”

Dr. Öğr. Üyesi Parvin Heidari, yarışmaların, öğrencilere farklı yerler, konular, ölçekler hakkında araştırma yapma, fikir geliştirme ve paylaşma olanağı sağlamasından ötürü iç mimarlık öğrencileri için çok önemli olduğuna dikkat çekti. Özellikle konut üzerine çalışan öğrencilerin katılımını önemsediklerini vurgulayan Heidari, ikinci toplantının, konut projesiyle bağdaştırmak için, Tasarım Stüdyosu I ve İç Mimarlık Stüdyosu I derslerinin yürütüldüğü 25 Ekim Salı günü İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerine ağırlık verilerek yapıldığını belirtti. Son olarak, yarışmaya katılacak öğrencilere başarı dileklerini iletti.

Teması “Değişik”, ürün kategorisi ise “Dekoratif Ev Eşyaları” olarak belirlenen yarışma ile ilgili detaylı bilgilere www.degisiktasarimyarismasi.com internet sitesinden ulaşılabildiğini hatırlatır, Sayın Doç. Dr. Selçuk Demirci’ye bölüm öğrencilerimize aktardığı bilgilerden ötürü teşekkür ederiz.

tasarım yarışması bilgilendirme toplantısı