Grafik Tasarımı

“Reformdan Reform” Sergi Açılışı Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen, küratörlüğünü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Günay’ın yaptığı, sanatçı İsmet Yedikardeş’in “Reformdan Reform” adlı sergisi, 07 Şubat 2024 tarihinde, saat 13.00’de, Gelişim Sanat Galerisi’nde açıldı.

Sayın İsmet Yedikardeş’in “Reformdan Reform” adlı sergisi, çok sayıda ziyaretçinin katılımı ile 07 Şubat 2024 tarihinde, saat 13.00’de, İstanbul Gelişim Üniversitesi, K Blok 4. Kat Gelişim Sanat Galerisi’nde açıldı. Birbirinden değerli seramik ve yağlıboya eserlerin sergilendiği sergi açılışına Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Şükran Güzin ILICAK AYDINALP, Sayın Prof. Dr. İsmet ÇAVUŞOĞLU, sergi küratörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa GÜNAY ve çok değerli misafirler katılım gösterdi. Büyük ilgi gören sergi, 29 Şubat 2024 tarihine kadar Gelişim Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Sergiden 11

Sergi küratörü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mustafa GÜNAY açılış konuşmasında, sanatçı ve eserleri ile ilgili şu açıklamalarda bulundu;

“1947’de Mardin’de doğan İsmet Yedikardeş ilk, orta ve lise eğitimini Mardin’de tamamladı. 1972’de Stuttgart Güzel Sanatlar Akademisinde Seramik ve Heykel Bölümüne girdi. Bu bölümü 1977’de bitirdi. Almanya’daki eğitimi süresince seramik, resim, heykel çalışmalarına aralıksız devam etti. Almanya’daki çalışmalarını 5 karma ve 4 kişisel sergiyle sanatseverlerle paylaştı. Resimlerinde özellikle son elli yılda yaşanan kültür erozyonundan payını alan Mardin’i, mevcut haliyle değil, bozulmadan önceki, asli halini dikkate alarak kendine özgü tasavvur ve sanat gücüyle tuvale aktaran İsmet Yedikardeş, özelde Mardin’e, genelde ülkemize ve evrensel düzeyde de dünya kültürüne olan borcunu ödemektedir. Bugüne kadar Almanya’dan Amerika’ya birçok ülkede çalıştaylar, karma sergiler ve kişisel sergiler açan sanatçı, çalışmalarını İstanbul’da kendi atölyesinde sürdürmektedir. İsmet Yedikardeş, Reformdan Reform sergisinde de yine Mardin’e yönelik çalışmaları, seramik ve yağlı boya gibi farklı tekniklerle ürettiği eserleri bir araya getirmektedir.”

Sayın İsmet Yedikardeş’i birbirinden değerli eserlerin sergilendiği “Reformdan Reform” sergi açılışı için tebrik eder, kendisine ve tüm katılımcılara içten teşekkürlerimizi sunarız.

Sergiden 22