Grafik Tasarımı

Yeni Atanan Öğretim Elemanları için Oryantasyon Toplantısı Gerçekleştirildi!

(İGU) İstanbul Gelişim Üniversitesi, (GSF) Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesine yeni katılan, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla, Öğr. Gör. Gökşen Sezen, Öğr. Gör. Ömer Büber ve Dr. Öğr. Üyesi Rabia Saltik için görevlerine başlamadan önce oryantasyon toplantısı gerçekleştirildi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan rehberliğinde, Grafik Tasarım Bölümü’ne Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’ne Öğr. Gör. Gökşen Sezen, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’ne Öğr. Gör. Ömer Büber ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’ne ataması gerçekleşmiş Dr. Öğr. Üyesi Rabia Saltik ile Google Meet üzerinden çevrim içi gerçekleştirilen toplantı, saat 10.30’da başladı.

Toplantı ilk olarak Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp’in yeni gelen öğretim elemanlarına kendini ve dekanlık sürecini anlatması ile başladı. Kendini tanıtmasının ardından üniversitemizi tanıttı ve Güzel Sanatlar Fakültesi’nin üniversitemizdeki yeri ve öneminden bahsetti. Güzel Sanatlar Fakültesi’nin yeni eğitim öğretim döneminde taşınmış olacağı ve tasarım sürecini İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Zerrin Funda Ürük’ün üstlendiği yeni yerimiz hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, yeni gelen öğretim elemanlarını Güzel Sanatlar Fakültesi içerisindeki genel iş düzeni hakkında bilgilendirdi. Fakülte içerisindeki yaşanabilecek sorunların çözülmesinde önemli olan hiyerarşik düzeninin korunmasının ve öğrencilerin bu konuda bilgilendirilmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Fakültemizdeki genel düzeninden bahsettikten sonra, derslerin hazırlanışı ve sınıf düzenleri hakkında bilgi verdi. Derslerin başlayacağı 14–18 Şubat 2022 haftasında öğrencilere ilk olarak ders tanıtımlarının yapılmasının gerekli olduğunu belirtti. Ayrıca fakültemiz bünyesinde yer alan tüm bölümlerde öğrencilerimizin her derse özel akademik danışmanlık saatlerinin bulunduğundan ve haftalık olarak gerçekleştirilen danışmanlık saatlerinde öğrencilerimizin dersler, ödevler veya sınavlara ilişkin bilgi alabilme, dersin öğretim üyeleri ile online görüşebilme imkânına sahip olduğundan bahsetti. Fakültemizin dergi, bülten gibi yayın organları ve sürekli olarak güncel tutulan web sayfaları hakkında da bilgi verilerek katkı sunmalarının beklenildiğini ifade etti. Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, yeni başlayan öğretim elemanlarına yeni görevlerinde başarılar dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

İç Görsel

Toplantının ikinci bölümünde Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan ise öğretim görevlilerinin soruları üzerinden fakültemizin tanıtımına devam etti. Üniversitemizin öğrenci odaklı bir eğitim sisteminin bulunduğundan ve öğrencilerimize verilen değerden bahsetti. Daha sonra yeni atanan öğretim elemanlarının merak ettiği sorulara yanıt verdi. Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın işe giriş süreci ile ilgili, Öğr. Gör. Gökşen Sezen’nin eğitim dili ve derslerin işlenişi hakkındaki, Öğr. Gör. Ömer Büber’in uygulamalı derslere hazırlık ile ilgili, Dr. Öğr. Üyesi Rabia Saltik’in ise çevrim içi ve yüz yüze seçim seçeneği bulunan derslerin işlenişleri ile ilgili sorularını ayrıntılı bir biçimde yanıtladı. Yaşayabilecekleri herhangi bir sorunda bölüm araştırma görevlilerinden destek alabileceklerini ifade ettikten sonra bölüm araştırma görevlileri tanıtıldı. Toplantının devamında Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan son olarak üniversitemizin kullandığı online sistemlerden bahsettikten sonra öğretim elemanlarının konu hakkındaki son sorularını da yanıtladıktan sonra toplantı son buldu.

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’ya, Öğr. Gör. Gökşen Sezen’e, Öğr. Gör. Ömer Büber’e ve Dr. Öğr. Üyesi Rabia Saltik’e yeni görevlerinde başarılar dileriz.