Grafik Tasarımı

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun Solo Sergisi Bulgaristan’da Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun 81. solo sergisi Bulgaristan’da bulunan Nikola Marinov Targovishte Sanat Galerisi’nde açıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun “Sanatta 50 Yıl” temalı 81. solo sergisi Bulgaristan’da bulunan Nikola Marinov Targovishte Sanat Galerisi’nde açıldı. Sergide Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun geçmişten günümüze ürettiği 66 tane eseri yer aldı. Çavuşoğlu’nun iki adet eseri galerinin koleksiyonuna daimi olarak eklenmiş durumda. 26 Mayıs’ta açılan ve Bulgaristan ulusal basınında yer alan sergi, Haziran sonuna kadar sanatseverlerin ilgisine açık olacak.

Ocak 1946 yılında, Targovishte Bölgesi Cherkovna’da doğdu. Dupnista Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Targovishte’de öğretmen olarak göreve başladı. Targovishte’de 1978 yılından itibaren sanatçılar tarafından organize edilen Genel Sanat Sergileri’nde yer aldı. 1980 yılında ilk solo sergisini gerçekleştiren Çavuşoğlu, ‘Union of Bulgarian Artists’ üyesidir. 1989 yılında Türkiye’ye yerleşen Çavuşoğlu, 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Akademi’de yüksek lisansını tamamladı. Çavuşoğlu, Türkiye’de bulunan birçok farklı üniversitede dekan ve profesör olarak görev almıştır.

Şu ana kadar yurtiçinde ve yurtdışında 81 kişisel sergi açan ve 100’ün üzerinde karma sergiye ve yarışmalara katılan Çavuşoğlu, toplam on ödül aldı. En son 2008 yılında İzmir’de düzenlenen I. Ulusal Sulu Boya Resim Yarışması’ndan Devlet Resim Heykel Müzesi özel ödülünü aldı. Ayrıca  kendi projeleri ile Kocaeli Üniversitesinin yeni Umuttepe Yerleşkesi'nde, yaklaşık 1000 (bin) metrekare mozaik çalışmaları ve 100 metrekare fresk çalışmaları gerçekleştirdi. Yağlı boyanın yanı sıra, baskı teknikleri ve  sulu boya çalışmaları da yapmaktadır.

Şu ana kadar  yurt içinde ve yurt dışında sayısız resim sempozyumuna, sanat fuarlarına ve müzayedelere katılan ve 850’nin üzerinde eseri Türkiye ve dünya müzelerinde ve özel koleksiyonlarda yer alan Çavuşoğlu aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere’de sanatsal pratiklerine devam etmektedir.

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun Sanat Görüşü

Çavuşoğlu soyut ekspresyonist bir sanatçı olarak, yapıtlarında soyut ekspresyonizmin ilk döneminde figüratif öğeler içeren eserler üretmiş olan sanatçıları örnek alarak kendine özgü resimler üretmektedir. Farklı mekanlar, farklı zamanlar gibi temaları geçmiş ve günümüz ilişkisi bağlamında eşzamanlı olarak işlemektedir.

iiiii
iiii
iii
ii

Başarılarından dolayı Prof. Dr. İsmet Çavuğoğlu’nu tebrik ederiz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı