Grafik Tasarımı

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu'nun Eserlerinin Bulunduğu Retrospektif Sergi Kataloğu Yayınlandı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun sanat kariyerinin önemli bir kısmını kapsayan çalışmaları İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından düzenlenen özel bir katalogda bir araya geldi.

Çavuşoğlu'nun zengin sanat geçmişi ve başarıları, İstanbul Gelişim Üniversitesi tarafından yayınlanan bu özel sergi kataloğunda gözler önüne seriliyor. Sergi, sanatçının yetmiş sekiz kişisel resim sergisi, yüzden fazla ulusal ve uluslararası karma sergi ve yarışmalardaki katılımı, on ödül kazanması ve sanatsal çalışmalarıyla dolu kariyerinin izini sürüyor.

Aynı zamanda akademik başarılara sahip olan Çavuşoğlu’nun çeşitli üniversitelerdeki akademik görevleri ve sanat eğitimine olan katkıları da bu katalogda yer alıyor. Sanatçının farklı tekniklerdeki eserleri, mozaikten sgrafittoya, freskten baskı tekniklerine kadar geniş bir yelpazede sergileniyor.

İsmet Çavuşoğlu'nun aile içindeki sanatsal etkisi de bu retrospektif sergi kataloğunda belirginleşiyor. Eşi emekli bir öğretmen olup sanat alanında eğitim almışken, oğlu Londra Middlesex Üniversitesi'nde Çağdaş Sanat Profesörü olarak görev yapmaktadır. Kızı ise Boston Üniversitesi'nde Grafik Tasarımı alanında çalışmaktadır.

Bu retrospektif sergi kataloğu, İsmet Çavuşoğlu'nun sanatının zenginliği ve derinliği hakkında değerli bir kaynak sunuyor. Kataloğun sanatseverler ve akademisyenler için önemli bir referans olması bekleniyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak değerli öğretim üyemiz Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.