Grafik Tasarımı

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu Bulgaristan’da Düzenlenen “Artists in Targovishte” ve “Bölge Sanatçıları” Adlı Karma Sergilere Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Nikola Marinov Galeri’de düzenlenen “Artists in Targovishte” ve “Bölge Sanatçıları” adlı karma sergilere katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu, Nikola Marinov Galeri’de düzenlenen “Artists in Targovishte” ve “Bölge Sanatçıları” adlı iki karma sergide eserleriyle yer aldı.
Sergi, Nikola Marinov Galeri’nin daimi expozisyonundan oluşmaktadır ve altı ay süre ile izleyicinin beğenisine sunulacaktır. Bulgarca ve İngilizce olarak basılan 208 sayfalık “Artists in Targovishte” adlı sanatçı kitabının 96. sayfasında tam sayfa olarak İsmet Çavuşoğlu biyografisi ve üç adet eseri yer almaktadır.

Aynı galerinin 2. salonunda 16 Aralık 2021 tarihinde açılan Bölge Sanatçıları Sergisi’nde de Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun “Peyzaj 1”, “Peyzaj 3” ve “Metropol” adlı eserleri yer almaktadır. Sergi üç ay boyunca ziyarete açık kalacaktır.

Artists in Targovishte sanatçı kitabından:

“Ocak 1946 yılında, Targovishte Bölgesi Cherkovna’da doğdu. Dupnista Enstitüsü’nden mezun olduktan sonra Targovishte’de öğretmen olarak göreve başladı. Targovishte’de 1978 yılından itibaren sanatçılar tarafından organize edilen Genel Sanat Sergileri’nde yer aldı. 1980 yılında ilk solo sergisini gerçekleştiren Çavuşoğlu, ‘Union of Bulgarian Artists’ üyesidir. 1989 yılında Türkiye’ye yerleşen Çavuşoğlu, 1994 yılında Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında Akademi’de yüksek lisansını tamamladı. Çavuşoğlu, Türkiye’de bulunan birçok farklı üniversitede dekan ve profesör olarak görev almıştır.

Türkiye, İngiltere, Almanya, İsviçre, Belçika gibi ülkelerde 79 tane solo sergi gerçekleştiren Çavuşoğlu, çeşitli ülkelerde 100’den fazla karma sergiye katılmıştır. Sayısız ödül sahibi olan sanatçının, sanatsal konularda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.”

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı