Grafik Tasarımı

Öğr. Gör. Şermin Tepe’nin “İzler ve Benzerlikler” İsimli Kişisel Sergisi Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü Öğretim Üyelerinden Şermin Tepe’nin “İzler ve Benzerlikler” isimli kişisel sergisi Rektörlük Galerisinde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılışını İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin gerçekleştirdi.

Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun küratörlüğünü üstlendiği serginin açılışı Rektörlük Galerisinde, 29 Mart Çarşamba günü saat 13.00’de Rektör Prof. Dr. Bahri Şahin, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydinalp, Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kaya, Genel Sekreter Serdar Çöp’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Sergide, Şermin Tepe’nin tuval üzerine karışık teknik uygulamalarının bulunduğu on yedi eseri yer aldı.

Resimlerinde ‘’varoluşçu’’ felsefi bir yaklaşımla sembolik olarak insan ve yalnızlığı ön planda tutan sanatçının eserlerinde, benze duyusal geçişler, hikâyesel, soyutlamacı bir yaklaşımla zaman ve mekândan bağımsız figürler bulunuyor.

Resmin Hikâyesi ve Anlar

Tesadüfi oluşumları resimlerinde sıklıkla kullanarak ruhun akışında karşı karşıya kalınanı temsil etmek üzere resmeden Tepe, sanat anlayışını ‘’Benim için bir resmin hikâyesi, sanatçının öz dilinde yüklediği anlamın, farklı binlerce dilde duyumsanıyor olabilmesidir. İşte o duyumsama anı, sizin eserlerime baktığınız ve kendi dilinizden resmimi okuduğunuz andır.’’ sözleriyle açıklıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Öğr. Gör. Şermin Tepe’yi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.