Grafik Tasarımı

Güzel Sanatlar Fakültesi Akademik ve İdari Personeli "Afet Farkındalık Eğitimi" Başlıklı Eğitime Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Akademik ve İdari Personeli, Zoom Platformu üzerinden gerçekleşen ve TC. İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nı temsilen AFAD’ın düzenlemiş olduğu ”Afet Farkındalık Eğitimi” başlıklı eğitime katıldı.

Eğitim kapsamında öncelikli olarak AFAD’ın düzenlemiş olduğu “Afete Hazır Türkiye” başlıklı kampanya hakkında bilgi verildi. Eğitimin birinci bölümünde “Temel Bilgi ve Kavramlar” başlığı altında; tehlike, risk, afet gibi kavramlar ve çevremizdeki riskler konularıyla ilgili detaylı bilgi verildi. Temel bilgi ve kavramlar hakkında bilgi verildikten sonra, afetlerde “Altın Saatler” olarak adlandırılan ilk 72 saatte neler yapılabileceği tartışılarak, afetler öncesinde, afetler sırasın, afetler sonrasında alınması gereken tedbirler ve uygulamalar aktarıldı.

Afetler öncesinde, afetler sırasın, afetler sonrasında alınması gereken tedbirler ve uygulamaları gibi bilgilerin aktarılması sırasında, öncelikle deprem olmak üzere, yangın, sel taşkın afetleri için “Afet ve Acil Durum Aile Planı Nasıl Hazırlanır?” , “Afet Sonrasında Doğru Davranışlar Nelerdir?”, “Afet Sonrasında İlk Saatler” gibi temel konulara değinildi.

Afet Öncesi Hazırlıklar başlığı altında, “Afet Öncesi İçin Yapılması Gereken Hazırlıklar”, ”Afet Sırası İçin Yapılması Gereken Hazırlıklar”, “Afet Sonrası İçin Yapılması Gereken Hazırlıklar” başlıklarına değinildi.

Afet Öncesi İçin Yapılması Gereken Hazırlıklar başlığı altında, afet ve acil durum aile planı hazırlanması, afete dirençli yapılar, ev içindeki riskler, toplanma alanı, bölge dışı bağlantı kişisi, afet ve acil durum bilgi kartı, afet ve acil durum çantası ve acil durum telefonları ile ilgili detaylı bilgi verildi. Afet Sırası İçin Yapılması Gereken Hazırlıklar başlığı altında ise doğru davranış şekilleri ile ilgili bilgi verildi. Afet Sonrası İçin Yapılması Gereken Hazırlıklar başlığı altında ise tahliye, yaşamsal mekâna dönüş ve afet sonrasındaki ilk saatler ile ilgili önemli bilgiler verildi.

Son bölümde Eğitmen Ebru Sözer, katılımcıların sorularını yanıtladıktan sonra AFAD Gönüllülük Sistemi hakkında bilgi vererek eğitimi sonlandı.

Eğitmen Ebru Sözer’e bu faydalı eğitim için teşekkür ederiz.