Grafik Tasarımı

Güzel Sanatlar Fakültesi 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyonu Gerçekleştirildi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2021-2022 eğitim öğretim yılı oryantasyonu, fakülte dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve fakülte dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı öğrenci oryantasyonu, 21.09.2021 tarihinde, fakülte dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve fakülte dekan yardımcısı Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın katılımıyla, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü araştırma görevlisi Merve Karadaban’ın moderatörlüğünde, çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp gerçekleştirdiği açılış konuşmasında, 30 Eylül 2021 itibarıyla başlayacak olan eğitim öğretim yılında, derslerin yüz yüze yapılacağı bilgisini verdi. Yüz yüze eğitimin, birebir iletişimin ve diyaloğun önemini vurgulayan Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp, akademik kadroda yer alan öğretim üyelerinin çalışmalarından bahsederek sözlerine devam etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleştirilen etkinliklerden, sosyal sorumluluk projelerinden, organizasyonlardan söz eden Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp fakültenin dinamik yapısını işaret ederek büyük bir aile vurgusu yaptı. Öğrencilere, yönergeleri okumanın, fakülte ve bölüm web sayfalarını ve sosyal medya hesaplarını takip etmenin öneminden söz etti.

Dekan hocanın konuşmasının ardından fakülte dekan yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan söz aldı. Üniversite nedir, fakülte nedir, dekan kimdir, dekanlık ile ilgili işler nasıl ilerler gibi temel soruları cevaplandırarak ilerleyen Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan, üniversitedeki birimler (kütüphane, öğrenci dekanlığı, SKS gibi) hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan’ın konuşması sonrası, fakülte sekreteri Buse Adıgüzel söz alarak sekreterliğin çalışma alanları ve sistemi hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin ders muafiyetleri, çift ana dal başvuruları, tek ders ve vize mazeret sınavı başvuruları için doğrudan sekreterlikle; derslerin işlenişi, erasmus gibi konularda önce bölüm başkanlıkları ile akabinde gerekli olursa sekreterlikle iletişime geçebileceklerini aktardı. Islak imzalı öğrenci belgesi, transkript gibi belgeleri doğrudan sekreterlikten temin edebileceklerini sözlerine ekledi.

Buse Adıgüzel’in konuşması sonrasında, Arş. Gör. Merve Karadaban fakülte sunumu yaptı. Sunum sonrası, üniversite ve öğrenci dekanlığı tanıtım videosu, İGÜMER bilgilendirme videosu ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı, Kariyer Merkezi, Mezunlar Derneği, Erasmus+ Koordinatörlüğü, Psikolojik Danışmanlık Birimi, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı birimlerine ait tanıtım videoları izlendi.

Moderatör Arş. Gör. Merve Karadaban’ın kapanış konuşmasıyla oryantasyon sona erdi.