Grafik Tasarımı

Grafik Tasarımı Bölümünde Dış Paydaş Katılımı ile Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul Gelişim Üniversitesi, (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Tasarımı Bölümü dış paydaşı olan “Bir Yeni Nesill Reklam Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.” ile 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı, Bahar Dönemi için yapılacak çalışmaları görüşmek üzere kurul toplantısı düzenledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü Bölüm başkanı Doç. Dr. Metin Kuş’un Başkanlığında düzenlenen toplantıya, Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla, Arş. Gör. Ceren İren, Arş. Gör. Dilara Mataracı ve “Bir Yeni Nesil Reklam Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.” yönetim kurulu başkanı Murat Şam katıldı. 18 Nisan 2023, saat 13:30’da Google Meet üzerinden gerçekleştirilen toplantı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Metin KUŞ’un, öğrencilerin alandaki profesyonellerin bilgi ve deneyimlerinden yararlanmaları için stajın önemini vurguladığı konuşmasıyla başladı. Ayrıca KUŞ, konuşmasında öğrencilerle yapılacak toplantı, workshop ve söyleşi gibi etkinlikler için karşılıklı imzalanması gereken protokol hakkında bilgi verdi. Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla, öğrencilerin reklam ajanlarının işleyişi hakkında bilgi sahibi olmadıklarını, bu yüzden bu görüşmelerin öğrenciler açısından çok değerli olduğunu vurguladı.

Murat ŞAM, yapılan işin endüstriyel bir iş olduğunu vurgulayarak, okuldaki sanatsal eğitimin yanında alanla ilgili yetersizlikleri öğrencilerin sahada etkileşime girmeleriyle giderebileceklerini söyledi. Reklam ajanlarının kalifiye elemana ihtiyacını vurgulayarak, bilgi ve tecrübenin ancak usta-çırak ilişkisiyle öğrenciye aktarılabileceğini belirtti. Yapılan toplantı doğrultusunda, öncelikle 2022-2023 Bahar yarıyılında, Murat Şam ve öğrencilerin tanışmasını sağlamak amacıyla online etkinlik olarak bir söyleşi yapılmasına ve 2023-2024 Güz yarıyılında yüz yüze eğitime geçilmesiyle birlikte Murat ŞAM’ın “Ajans Simülasyonu” olarak adlandırdığı atölye çalışmasının planlanmasına karar verildi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, sektör ve öğrenciyi bir araya getirmeye yönelik çalışmalarından dolayı Grafik Tasarımı Bölümü ve Netbir Ajans ve Reklam Hizmetleri Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Soner Yalçınöz’e teşekkür ederiz