Grafik Tasarımı

Grafik Tasarımı Bölümü Öğrencileri Yanıtlıyor!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Zeynep Abacı ve Arş. Gör. Elvin Leblebici, uluslararası öğrenciler ile bir röportaj gerçekleştirdi. Ebru Seher Acabey (Moldova, 4.sınıf) ve Nadia Saqallah (Filistin, 1.sınıf) ile gerçekleştirilen röportajı aşağıda okuyabilirsiniz:

Ebru Seher Acabey;

Neden Grafik Tasarımı eğitimi için İstanbul Gelişim Üniversitesini tercih ettiniz?

Grafik tasarım eğitimi almak için İstanbul Gelişim Üniversitesi ilk tercihim oldu. Eğitim oldukça başarılı. Online derslerde bile verimli bilgiyi alıyordum. Son eğitim yılında üniversiteye giderek yüz yüze eğitim alabilme fırsatı bulmak beni çok sevindirdi.

Bu bölümü tercih etme nedenleriniz nelerdi?

Çocukluğumdan beri çizim yapardım. Okuduğum meslek lisesinde de Grafik Tasarımı Bölümü bulunmaktaydı. Orada okuduğum süreçte önemli temel tasarım bilgilerini öğrenme fırsatım oldu. Üniversiteye başladığımda da sadece her şey benim hayal gücüme bağlıydı çünkü çoğu programı biliyordum. Bir şey tasarlarken de severek yapıyordum. En önemlisi de kişinin mesleğini severek yapmasıdır diye düşünüyorum.

Neden Türkiye’de Grafik Tasarımı eğitimi almayı tercih ettiniz?

Türkiye’yi tercih ettim çünkü Türkiye güzel bir ülke. Üniversite ve iş konusunda birçok fırsat sunuyor.

Grafik Tasarımı bölümünden mezun olduğunuzda hangi alanlarda çalışmak istiyorsunuz?

Reklam şirketleri, yayınevleri, çizgi film atölyeleri, oyun şirketlerinde çalışmak istiyorum.

Nadia Saqallah;

Neden Grafik Tasarımı eğitimi için İstanbul Gelişim Üniversitesi’ni tercih ettiniz?

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nde en başından beri kendimi çok rahat hissediyorum, üniversitenin lokasyonu Türkiye’nin en önemli şehirlerinden olan İstanbul’da yer alıyor. İstanbul artık çok çeşitli ülkelerden gelen insanları içinde barındırıyor; Irak, Filistin, Ürdün, Lübnan, Mısır gibi çeşitli Orta Doğu ülkesinden gelen öğrenci var. Aynı zamanda İstanbul Gelişim Üniversitesi, çiftanadal fırsatı sunduğundan dolayı öğrencilerine fazladan bir bölüm daha okuyarak kendilerini geliştirme fırsatı veriyor.

Bu bölümü tercih etme nedenleriniz nelerdi?

Ben Grafik Tasarımı Bölümü’ne uygun bir öğrenci olduğumu düşünüyorum çünkü ben yaratıcı olmayı seviyorum ve İngilizce bir tabir olan ‘thinking outside the box’ (kutunun dışında düşünmek, farklı, alışılmadık şekilde veya yeni bir perspektiften düşünmek) konusunda başarılı olduğuma inanıyorum. Grafik tasarımı alanında kullanılan programları çok küçük yaşımdan beri ilgiyle takip ediyorum. Grafik tasarımı alanında dünya çapında iş bulma şansım oldukça yüksek.

Neden Türkiye’de Grafik Tasarımı Eğitimi almayı tercih ettiniz?

Türkiye’nin medya ve tasarım alanlarında dünya çapında en iyilerden biri olduğunu duydum. Türkiye’yi çok beğeniyorum ve buraya gelip yaşamak ve eğitim almak benim her zaman hayalim olmuştu, şimdi hayallerimi gerçekleştiriyorum.

İş bulabildiğim her alanda çalışmak istiyorum. Hiç zaman kaybetmeden meslek hayatıma başlamak en iyisi çünkü ne kadar çabuk deneyim sahibi olursam o kadar hızlı iş hayatını öğrenebilirim.

Sorularımızı içtenlikle yanıtlayan öğrencilerimize teşekkür ediyor ve başarılı bir eğitim yılı diliyoruz.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı & Arş. Gör. Elvin Leblebici