Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın “Suretler” İsimli Çevrimiçi Kişisel Sergisi Açıldı

II. Uluslararası Sanat Sempozyumu ve Sergisi kapsamında düzenlenen "Sanatın Ritmi" başlıklı etkinliğe paralel olarak gerçekleşen Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’nın Suretler isimli Kişisel Resim Sergisi 8 - 13 Mayıs tarihleri arasında çevrimiçi platformda izleyicilerle buluştu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü öğretim elemanlarından Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla “Suretler” isimli kişisel sergisiyle II. Uluslararası Sanat Sempozyumu ve Sergisi kapsamında düzenlenen Sanat’ın Ritmi başlıklı etkinlikte yer aldı.

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Süreyya Temel’in başkanlığını yaptığı sempozyuma paralel olarak açılan sergide Çağla’nın 15 adet eseri sergilendi.
Siyah-beyaz insan suretlerinin yalıtımında kullanılan farklı dijital tekniklerin bir arada kullanılmasıyla ortaya çıkan sergi, portre fotoğraflardan yola çıkılarak insan suretlerinin lekesel değeri olan dijital portre haline getirilmiş 15 eserlerden oluşmaktadır. İnsan suretlerinin sanattaki çeşitliliğini ve anlamını vurgulayan eserlerin yer aldığı sergide "sürekli değişen insan sureti" teması önemli bir rol oynamaktadır.

İnsan suretlerinin zamanla değiştiğine ve dönüştüğüne; yaşlandığına, gençleştiğine, hastalandığına, iyileştiğine, üzüldüğüne ve mutlu olduğuna odaklanan serginin, insan suretlerinin bu sürekli değişimini yansıtmak ve bunu sanat yoluyla ifade etmek için oluşturulduğu biliniyor. "Suretler" sergisi, insan suretlerinin gücünü ve anlamını keşfetmek için bir fırsat sunarken, insan suretlerinin yaratımının ve ifadesinin sanat dünyasındaki önemine dikkat çekiyor.

Sanat insanın dünyayı anlamlandırma ve ifade etme biçimidir

Çağla, çevrimiçi sergide yer alan dijital eserlerin kavramsal alt yapısından bahsederken sanatın, insanlığın dünyayı anlamlandırma ve ifade etme biçimi olduğuna inandığını belirtti. İnsan suretlerinin, sanatın en güçlü ve en anlamlı unsurlarından biri olduğunu belirten Çağla, “Suretler” sergisinin insan suretleri ve onların yaratımıyla ilgili farklı teknikleri ve materyalleri keşfetmek için bir fırsat sunduğunun altını çizdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü olarak kıymetli öğretim üyemiz Erdem Çağla’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.