Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla'dan Yeni Makale: "İllüstrasyon Sanatında MBE Stili"

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü'nde görev yapan öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla'nın "İllüstrasyon Sanatında MBE Stili" başlıklı makalesi, sanat ve tasarım dergisi Art/icle'ın 3. cilt 2. sayısında yayımlandı.

Makale, Çağla'nın illüstrasyon sanatındaki MBE stili üzerine yaptığı derinlemesine analiz ve araştırmalara odaklanıyor. Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla, makalesinde bu stili detaylı bir şekilde ele alarak, öğrencilere, akademisyenlere ve sanatseverlere kapsamlı bir anlayış sunmaktadır. İllüstrasyon sanatı hakkında ve illüstrasyonun çeşitlerini konu alan kavramsal çerçevede pek çok çalışma yapılmış olsa da, literatürde yer almayan yeni bir illüstrasyon stili olan MBE stilini ve bu stille yaratılan çizimleri inceleniyor. Grafik tasarım alanında tespit edilen bu eksikliği gidermeye yönelik olan bu çalışmada MBE stili, minimalizm ve düz tasarım kavramlarıyla olan bağlantıları incelenerek, bu bağlamda stilin tanımı, özellikleri ve kullanım alanları görsel örneklerle detaylı bir şekilde ele alınıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, alanında uzman öğretim kadrosunun akademik başarılarıyla sanat ve tasarım alanındaki varlığını sürdürmeye devam ediyor. Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla'nın makalesi, Art/icle dergisinde yer alarak ulusal ve uluslararası alanda sanat dünyasına katkı sağlıyor.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak, değerli öğretim üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Erdem Çağla’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Makaleye ulaşmak için tıklayınız.