Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in Eserleri ArtCircle Slovenya’da Sergilendi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel eserleriyle Türk Büyükelçiliğinin desteklediği Art Circle Slovenya’da Türkiye’yi temsil etti.

Slovenya'da bu yıl ilk kez Türkiye'den üç  sanatçı, Ahmet Özel, Güneş Çınar ve Korkut Teriyaki, "Art Circle Slovenya" adlı prestijli sanat etkinliğine katıldılar. Geçmiş yıllarda Avrupa ülkeleri arasında büyük bir ilgi gören etkinlik bu yıl Türkiye'nin de katılımıyla daha da renklendi.

Etkinlik, uluslararası sanat dünyasının dikkatini çeken önemli bir platform haline geldi. Meksika, Brezilya, Japonya gibi farklı coğrafyalardan gelen 37 profesyonel ressam da bu etkinliğe katılarak sanatseverlere kendi eserlerini sergileme fırsatı buldular. Sanatçılar, farklı kültürel perspektiflerin ve sanatsal ifadelerin bir araya geldiği etkileyici bir atmosferde buluştular.

Art Circle Slovenya etkinliği, Slovenya Türk Büyükelçiliği tarafından da desteklendi. Bu desteğin, sanatın uluslararası anlamda birleştirici gücünü vurguladığı belirtiliyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, bu yıl da sanatseverler ve sanatçılar arasında değerli bağlantılar kuruldu, yeni işbirlikleri oluşturuldu ve sanatsal diyaloglar geliştirildi. Slovenya'da gerçekleşen bu etkinlik, Türk sanatçıların uluslararası sahnede daha fazla tanınmasına ve takdir edilmesine katkı sağladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kıymetli Öğretim Üyemiz Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’i tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.