Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel ‘‘Karşılaşmalar10/Encounters 10’’ Sergisinin Küratörlüğünü Yaptı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, G&G Sanat Merkezi’nde açılan ‘‘Karşılaşmalar10/Encounters 10’’ sergisinin küratörlüğünü yaptı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, G&G Sanat Merkezinde açılan ‘Karşılaşmalar10/Encounters 10’’ sergisinin küratörlüğünü yaptı. Bu sergi ile ‘’Karşılaşmalar’’ sergileri bugüne kadar 10. kez gerçekleştirilmiş oldu. Türkiyenin yanında Makedonya, Bulgaristan ve İran dahil 24 farklı kültürden sanatçının katıldığı serginin küratörlüğünü Ahmet Özel gerçekleştirdi.

Kalabalık bir sanatçı ve sanatsever kitlenin olduğu açılışta, ressam ve küratör Ahmet Özel bir konuşma yaptı. Sergi açılışlarının sanat kültürünün gelişmesi için çok önemli olduğunu belirten Özel; bir arada olmanın getirdiği ayrı bir sinerji olduğunu söyledi. Sanat kültürünün gitgide azaldığı günümüzde, özellikle sanatçı Güher Elçiçek yönetimindeki G&G Sanat Merkezinin öneminin bir kat daha arttığını belirten Özel, nitelikli ve çok boyutlu sergilerin artarak devam edeceğini söyledi.

Sergide içlerinde Makedonya, Bulgaristan ve İran'dan sanatçıların olduğu 24 sanatçının eserleri yer alıyor. 18 Aralık Cumartesi günü bir kokteylle açılan ‘Karşılaşmalar10/Encounters 10’’ 15 Ocak tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel Kimdir?
1960 Biga, Çanakkalede doğdu.
1976 Kabataş Erkek Lisesini bitirdi, Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Resim Bölümü’ne girdi.
1982 IDGSA Yüksek Resim Bölümü’nden mezun oldu.
1987-88 İtalyan sanat bursu ile bir yıl süre ile Roma ve Floransada sanat araştırmaları yaptı, resim restorasyonu ve ekspertiz konusunda eğitim gördü.
1985-1997 MSÜ Resim Heykel Müzesinde görev yaptı.
1995 MÜ Güzel Sanatlar Fakültesinde sanatta yeterlik/doktora çalışmasını tamamladı. Yurtiçi ve yurtdışında 26 kişisel sergi açtı. Birçok karma grup sergilerine ve ulusal, uluslararası workshoplara katıldı.
Eserleri Akbank, Garanti Bankası gibi kurum koleksiyonlarının yanı sıra, Moskova Çağdaş Sanatlar Müzesinde, Tonami Belediye koleksiyonunda (Japonya) ve çeşitli yurtiçi ve yurtdışı (Amerika Birleşik Devletleri, Rusya, İtalya, Almanya, Romanya, Yunanistan, Avusturya, Slovenya, Japonya,…) özel koleksiyonlarında yer almaktadır.
İstanbul Gelisim Üniversitesinde öğretim üyesi olan sanatçı çalışmalarını İstanbulda kendi atölyesinde sürdürmektedir.