Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel 'Uluslararası Akdeniz Dostluk Sergisi’ne Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin online olarak düzenlemiş olduğu 'Uluslararası Akdeniz Dostluk Sergisi’ne katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin online olarak düzenlemiş olduğu 'Uluslararası Akdeniz Dostluk Sergisine katıldı. Online sergi 5 Mayıs- 6 Temmuz 2021 tarihleri arasında izleyiciye açık olacaktır.

"Akdeniz ülkeleri arasında dostluk ilişkilerini geliştirmek, zaman zaman ortaya çıkan gerginlikleri azaltmak ve barış ortamına katkıda bulunmak amacıyla Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen ‘Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası Akdeniz Online Dostluk Sergisi’ kampsamında yurtiçinden ve yurtdışından olmak üzere çok sayıda sanatçının katılımı ile profesyonel sanatçının eserlerinin sergilenmesi planlanmıştır. Türkiye’den katılan sanatçılarla Akdeniz ülkelerinden katılan sanatçıların bir arada eserlerinin sergilenmesi, birbiriyle tanışmaları ve dostlukların oluşması amaçlanan uluslararası bu sergi ile üniversitemizin ve fakültemizin uluslararası tanınırlığının da artması hedeflenmiştir.

Dinamizmi ve çeşitliliği sağlamak adına Türk ve yabancı sanatçılar arasında sadece akademisyen sanatçılar değil, serbest çalışan ve alanında uzman sanatçılar ve tasarımcıların da yer alması planlanmıştır. ‘Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Uluslararası Akdeniz Online Dostluk Sergisi’ kapsamında planlanan bu heterojen grup plastik sanatlar (resim, heykel, seramik) ve grafik tasarım uygulamalarını kapsamıştır.’’

Sergi Bülteninden

Prof. Dr. Erol Kılıç / Küratör

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, Uluslararası Akdeniz Dostluk Sergisi’nin katılımcılarından biri olarak sergide yer aldı. Özel, karton üzerine yağlıboya tekniğini kullanarak oluşturduğu ‘Sığınak 1' ve ‘Sığınak 2’ adlı iki çalışmasını sergi kapsamında izleyicilerle paylaştı. 1960 yılında Biga, Çanakkale’de doğan Özel, 1982’de İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi (MSGSÜ) Yüksek Resim Bölümünü bitirdi. 1987 yılında İtalyan bursu ile  Roma ve Floransa’da sanat araştırmaları yaparken aynı zamanda resim restorasyon eğitimi gördü. Ulusal ve uluslararası bir çok karma, grup sergilere katılan Özel, yurtiçi ve yurtdışında toplam 28 kişisel sergi açtı. Özel, sanatsal çalışmalarını İstanbul’daki atölyesinde sürdürmektedir.

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı