Grafik Tasarımı

Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel IV. Uluslararası Bashnya Sanat Sempozyumu ve Kanada’da Açılan Uluslararası Artmini Sergisi’ne Katıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel, IV. Uluslararası Bashnya Sanat Sempozyumu’na Katıldı. Özel, çeşitli ülkelerden sanatçıların katılım gösterdiği sempozyuma Türkiye’den katılan 6 sanatçıdan biri. Ek olarak Özel’in katılım gösterdiği 27 Haziran’da Kanada’da açılan Uluslararası Artmini Sergisi de 5 Eylül’e kadar Centre Louse Carrier Galerisinde izlenebilecek.

IV. Uluslararası Bashneya Sanat Sempozyumu'na Türkiye'den 6 sanatçı katılıyor. Sempozyumun organizasyonunu Yelabuga Ulusal Tarih ve Mimarlık Müzesi yapıyor. Türkiye ve Tataristan'ın dışında etkinliğe Rusya St. Petersburg ve Belarusya'dan sanatçılar katılıyor. Etkinlik 1-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Etkinliğe Türkiye'den Aygül Okutan, Ahmet Özel, Buket Efe, Sabriye Hatipoğlu, Menekşe Ünsal  ve Abdullah Güler katılıyor.

Türkiyeden 6 sanatçının katıldığı sempozyum, 1-10 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. IV.  Uluslararası Bashnya Sanat Sempozyumu Tataristan Yelabugada başlıyor. Birçok sanatsal atölye, sanatsal gezi ve dinletilerin olacağı etkinlik programında aktif atölye çalışmalarıyla üretilecek eserlerin yer alacağı sergi 9 Ağustos tarihinde açılacak. Türkiyeden Aygül Okutan, İstanbul Gelişim Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Ressam Ahmet Özel, Sabriye Hatipoğlu, Buket Efe, Menekşe Ünsal ve Abdullah Gülerin katılacağı etkinliğe, Tataristan, Rusya ve Belarusdan sanatçı grupları katılıyor. Yelabuga şehri, Rusyanın ünlü ressamı Ivan Şişkinin doğum yeri olması nedeniyle, sanatçının müze-evi bu şehrin en önemli sanat duraklarından biri. Şehir ayrıca birçok tarihi, sanatsal ve turistik özellikleriyle gezginlerin dikkatini çekiyor.  (Kaynak: https://haberton.com/bashnya-sanat-sempozyumuna-turkiyeden-6-sanatci/)
Türkiyeden Ressam Ahmet Özelin katıldığı 15. Art Mini sergisi Kanadanın Quebec şehrinde açıldı. 27 Haziranda Loise –Carrier Galerisinde açılan sergi 5 Eylüle kadar izlenebilecek. Uluslararası sergi boyutları 10 cm sınırlaması olan 21 ülkeden 135 sanatçının 256 eserini bir araya getiriyor. Sergide Türkiyeden sergiye katılan Ahmet Özelin iki çalışması yeralıyor.

Sergiye katılan ülkeler Kanadanın dışında Almanya, Avustralya, Kanada, Hırvatistan, İspanya, Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, Macaristan, İsrail, İtalya, Lübnan, Malezya, Meksika, Polonya, Romanya, İngiltere, Slovenya, İsveç, İsviçre, Türkiye, Ukrayna

Hazırlayan: Arş. Gör. Zeynep Abacı