Grafik Tasarımı

Doç. Metin Kuş’tan Yeni Bildiri!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Metin Kuş, "Görsel Sanatların Yeni Sergileme/İzleme Alanları ve Tasarım Sürecine Etkileri" konulu bildirisini, Ankara Bilim Üniversitesi’nin düzenlediği 18. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi'nde sundu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü Bölüm Başkanı Doç. Metin Kuş, "Görsel Sanatların Yeni Sergileme/İzleme Alanları ve Tasarım Sürecine Etkileri" başlıklı bildirisi ile Ankara Bilim Üniversitesi'nin düzenlediği 18. Uluslararası Bilimsel Araştırmalar Kongresi'nde akademisyen ve sanatseverlerle buluştu.

Doç. Dr. Metin Kuş, kongrede sunduğu bildirisi ile görsel sanatların evrimi ve yeni sergileme/izleme alanlarının tasarım sürecine olan etkilerini ele aldı. Kuş'un bu önemli sunumu, sanat dünyasındaki gelişmeleri değerlendirerek, sanat eserlerinin nasıl sergilendiği ve izlendiği konusundaki paradigmaları eleştirel bir perspektifle ele aldı.

Günümüzde görsel sanatların yeni sergileme/izleme alanlarına yönelik bir açıklama yapılması gerekirse; görsel sanatlar, zaman içinde evrim geçirerek sergileme ve izleme alanlarını şekillendiren ve tasarım süreçlerini etkileyen önemli bir faktör haline gelmiştir. Geleneksel galeri ve müze anlayışının yanı sıra, dijital teknolojilerin gelişimi, sanat eserlerini yeni ve interaktif platformlarda sunma imkânı sağlamıştır. Sanatçılar, eserlerini sadece fiziksel mekânlarda değil, aynı zamanda sanal ortamlarda da izleyicilere sunarak, klasik sergi deneyimini genişletiyorlar. Bu, izleyicilere eserlere farklı bir bakış açısı kazandırırken, sanatın daha geniş kitlelere ulaşmasına olanak tanıyor. Ayrıca, sergileme alanlarının tasarım süreçlerinde değişim, sanat eserlerinin izleyici ile etkileşimini artırarak, sanatın daha kişisel ve dokunaklı bir deneyim haline gelmesine katkı sağlıyor. Bu gelişmeler, görsel sanatların evrensel ve çeşitli bir kitleye daha etkili bir şekilde ulaşabilmesine olanak tanıyan önemli dönüşümlere işaret ediyor.

Doç. Metin Kuş’u bildiri sunumu için tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.