Grafik Tasarımı

Doç. Metin Kuş ve Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in Çalışmaları 3. Artcontact İstanbul’da Sergilendi

Her yıl Kadir Topbaş Gösteri Merkezi’nde (eski adıyla Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi) sanat severlerle buluşan ArtContact İstanbul’un üçüncüsü . 5 Haziran’a dek Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyadan binlerce eserin sergilendiği ArtContact İstanbul’da İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Metin Kuş ve Öğr. Üyesi Ahmet Özel’in de eserleri bulunuyor.

Kamusal alanlarda sanat eserlerinin, sanat projelerinin sergilendiği, konuşulduğu, tartışıldığı ve ilişkilerin kurulduğu bir platform olan  ArtContact İstanbul sanatçı galerici ve koleksiyoner üçleminde yaşama geçti. Fuarda sanatsal malzeme üreten firmalar, eğitim kuruluşları, sanatsal yayınlar, inisiyatifler, sanatla ilgili projeler, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri, fuarın diğer katılımcıları bir araya geldi.

Fuar, 31 Mayıs’ta ön izleme ve ödül töreni ile kapılarını açtı ve 4 Haziran’a dek açık kalacak. Resim, heykel, seramik, fotoğraf, dijital art, baskı yerleştirme eserlerinin sergilendiği fuarda 20’yi aşkın söyleşi, workshoplar, dinletiler düzenlenecek. 100’ü aşkın katılımcının çatısı altında 1500’e yakın sanatçının katılımı ile hazırlanan  ArtContact İstanbul, 12 ülkeden katılımcı galeriler ve 42 ülkeden gelen sanatçılarıyla İstanbul’da festival tadında bir organizasyona imza atıyor.

Ulusal ve uluslararası pek çok sanatçının eserlerinin sergilendiği fuarda Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel ve Doç. Metin Kuş da eserleri Galeri DOART’da yer aldı. Büyük ebatlı yağlıboya soyutlamalarıyla sergiye katılan öğretim elemanlarımızın resimleri büyük ilgi gördü.

DO ART Galeri, sanat çevrelerinin 26-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında çekim merkezi olacan fuarda 120 metrekarelik bir alanda 40 sanatçının eserini sanatseverlerle B27 no2lu standında buluşturdu.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Grafik Tasarımı Bölümü hocalarımız Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Özel ve Doç. Metin Kuş’a emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.