Grafik Tasarımı

Doç. Dr. Aysun Cançat’ın yeni kitabı İGÜ yayınlarından çıktı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü kadrosundan Doç. Dr Aysun Cançat’ın “Resim Teknikleri Ansiklopedisi” İGÜ yayınlarından çıktı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Tasarımı Bölümü öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aysun Cançat’ın “Resim Teknikleri Ansiklopedisi” isimli son kitabı Şubat ayında İstanbul Gelişim Üniversitesi yayınları tarafından basıldı. Raflarda yerini alacak olan kitapta Cançat, resim tekniklerini ele alarak tarihsel süreçte resim tekniklerinin kökenleri ve ortaya çıkış koşulları ile ilgili okuyucuya ayrıntılı bilgiler aktardı.

Literatüre ayrıntılı olarak bilgi sahibi olunabilecek bir başvuru kaynağı kazandırıldı.

Ortaya koymuş olduğu ansiklopedi ile yalnızca resim tekniklerini ele alarak teknikleri görsellere dayalı bir biçimde tanıtmayı amaçladığını belirten Cançat, resim tekniklerinin tarihsel süreçte nasıl ortaya çıktığına, kökenlerine, ilk olarak ne zaman kullanıldıklarına ayrıntılı olarak ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıntılı bilgilere ulaşılabilecek ayrıntılı bir başvuru kaynağı oluşturduğunun altını çizen Cançat, tekniklerin her birinin görsellerle desteklenmesinin ilişkili teknikler arasında bağ kurulmasını kolaylaştırdığını ve böylelikle anlaşılırlık ve akılda kalıcılığın arttığını vurguladı. Ansiklopedinin, tüm bilim insanlarının, sanat yazınına emek verenlerin ve yetişecek öğrencilerin doğru sonuçlara ulaşmalarına yardımcı olacağını söyleyen Cançat, ansiklopedinin, sanat eserlerinin doğru anlamlandırılması ve yorumlanması aşamasında ve sanatla ilgili tüm disiplinler, alanlar ve uygulamalı sanat dersleri için tanımlayıcı bir kaynak olacağını umduğunu sözlerine ekledi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi , Güzel Sanatlar fakültesi olarak  bu değerli çalışmasıyla üniversitemiz kütüphanesine yaptığı katkıdan dolayı Doç. Dr. Aysun Cançat’a teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.