Grafik Tasarımı

Arş. Gör. Zeynep Abacı’nın ‘‘İçimiz/ Dışımız/ Düşümüz’’ Sergisi Ovooart Galeri’de Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Zeynep Abacı Ovooart Galeri’de düzenlenen ‘‘İçimiz/ Dışımız/Düşümüz’’ adlı karma sergiye katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Grafik Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Zeynep Abacı, Ovooart Galeri’de düzenlenen ‘‘İçimiz / Dışımız / Düşümüz’’ adlı karma sergiye katıldı. Sergi açılışı 26 Şubat Cumartesi günü yoğun bir katılımla gerçekleşti.

‘‘Her eser bir ayna, her aynada ya sen ya ben ya onlar… İsmail Tunalı Estetik isimli kitabında özetle der ki, ‘Suje, objede ne kadar kendini görürse onu o kadar benimser.’ Bir yandan ışıltılı vitrinlerimizi parlatıp diğer yandan oyduğumuz içimizin ve karmaşık düşlerimizin sergisi bu. Zaaflarımız, olmak istediklerimiz, imrendiklerimiz, izlediğimiz tavanlar, sövdüğümüz insanlar, yalanlarımız, naif yanlarımız, bağrımıza bastıklarımız ve hatta astıklarımızla biz, bizzat kendimiz, hepimiz aslında aynı biz. Bazen aynaya direkt bakmadan daha net görür insan kendini. Yüzleşmeye hazır mısınız gerçeğinizle?

Ovoo Art, Nihal Martlı, Seydi Murat Koç ve Zeynep Abacı’yı İçimiz/ Dışımız/ Düşümüz Sergisi’nde bir araya getiriyor. 26 Şubat’tan itibaren sanatseverleri ağırlayacak olan galeri, yalnızlık anlarımızın hesaplaşma ritüelleri ile Nihal Martlı’yı, şaşalı hayatlarımızın maskelenmiş bedenleri ile Seydi Murat Koç’u, umutlu mu karanlık mı çözemediğimiz düşlerimizle Zeynep Abacı’yı İçimiz/ Dışımız/ Düşümüz Sergisi’nde buluşturuyor. Proje koordinatörlüğünü Ceren Atasoy’un üstlendiği sergi 26 Şubat- 16 Mart tarihleri arasında bir ay boyunca ziyaretçilerini bir içsel yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.’’
(Sergi bülteninden)

Zeynep Abacı sergiyle ilgili görüşlerini, ‘‘Birbirinden değerli sanatçılarla böylesine anlamlı ve özel bir sergide buluşmak benim için mutluluk verici. Sevgili küratörümüz Ceren Atasoy’un koordine ettiği sergi, içimiz, dışımız ve düşlerimizle; tam olarak BİZ’i anlatıyor’’ sözleriyle ifade etti.

Arş. Gör. Zeynep Abacı’yı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

‘‘İçimiz / Dışımız / Düşümüz’’ sergisiyle ilgili basına yansıyan haberlere aşağıdaki linklerden erişebilirsiniz: