Grafik Tasarımı

Arş. Gör. Ceren İren ve Arş. Gör. Dilara Mataracı’nın Çalışmaları Sergide Yer Aldı!

Küratörlüğünü mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Temel Eğitim Anasanat Dalı öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Gör. Derya Ülker Kıpçak’ın üstlendiği “Temas” sergisi, 11 Haziran’a kadar Mimar Sinan Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Osman Hamdi Bey Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Yasemin Nur önderliğinde düzenlenen “Temas / Masa Başında” sergisinin açılışı 1 Haziran perşembe günü Osman Hamdi Bey salonunda gerçekleşti. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Handan İnci Elçi’nin açılış konuşmasının ardından sergide çalışmaları yer alan katılımcılara teşekkür belgesi verildi.

Temas Sergileri her yıl 2 Mart tarihinde, MSGSÜ’nün kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında izleyiciyle buluşuyor. Sergi, Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrenci olmuş ve birbiriyle temas halinde bulunan sanatçıları okula yeniden çağırmayı, bir bellek ve kuşaklar arasında paylaşım alanı oluşturmayı amaçlıyor. Temel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Derya Ülker’in konuk küratörlüğünde 2023 yılında gerçekleştirilen Temas sergilerinin 5.‘si bölümün lisans veya lisansüstü programlarında bir araya gelmiş, farklı alanlardan mezun olmuş sanatçıların üretimleri ile disiplinler arası bir nitelik tşıyo. Masa başında düşünen, çalışan, üreten, ortak bir yaşantıyı anlatmak üzere bir araya gelen bu sanatçıların birçoğu aynı zamanda sanat eğitimcisi olarak görev yapıyor

Osman Hamdi bey salonunun farklı noktalarına yayılan sergide on iki sanatçının eserleri sergilendi. İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Grafik Tasarımı Bölümü araştırma görevlilerinden Ceren İren ve Dilara Mataracı da Temel Sanat Eğitimi Bölümü sanatta yeterlik öğrencisi olarak katılımcılar arasındaydı. Ceren İren, sergiye, 350 kadar geyik böceği tasvir ettiği gravür baskılarından oluşan “Kapanışta Açılırım” isimli entalasyonuyla, Dilara Mataracı ise “Benzediğimde Saklanırım” isimli sanat tarihinden önemli sanat eserlerinin espri kopyalarını resmettiği serisi ile katıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Grafik Tasarımı Bölümü araştırma görevlilerimiz Ceren İren ve Dilara Mataracı’ya emeklerinden ve katkılarından dolayı teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.