Grafik Tasarımı

Kepez’de 15 Temmuz Görsel Sanatlar Yarışması

YARIŞMANIN AMACI:

Kepez Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) iş birliğiyle düzenlenecek olan “15 TEMMUZ RUHU GÖRSEL SANATLAR YARIŞMASI”nın amacı; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ideolojik kimliklerini bir tarafa bırakarak, ellerine sadece milletimizin özgürlük ve bağımsızlık sembolü olan, şanlı Türk bayrağını alarak sokaklara çıkıp ülkesini işgal etmeye kalkan asker maskeli hain işgal güçlerinin amaçlarına ulaşmasına engel olduğu ve esir alınmak istenen devletini kurtardığı kahramanlık destanını görsel ve plastik sanatlarla somutlaştırarak gelecek nesillere aktarabilmektir.

YARIŞMANIN KONUSU:

15 Temmuz 2017 darbe girişimi esnasında ve sonrasında yaşanan olaylar ve yansımaları.

YARIŞMANIN KAPSAMI:

Yarışma; ulusal düzeyde olup görsel sanatlar alanında iki kategoride yapılacaktır.

1. Kategori: Grafik Tasarım, Fotoğraf ve Karikatür çalışmalarını,
  2. Kategori: Resim ve Heykel çalışmalarını kapsamaktadır.

Haksız rekabeti önlemek amacıyla yarışma katılımcıları dört grupta değerlendirilecektir.

1. Grup: Ortaokul öğrencileri (5, 6, 7 ve 8. sınıflar)
  2. Grup: Lise öğrencileri (9, 10, 11 ve 12. sınıflar)
  3. Grup: Üniversite öğrencileri (Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri)
  4. Grup: Profesyoneller (Öğrenci olmayan T.C. vatandaşları)

Yarışmanın detaylı bilgilerine aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz.