Türkiye’nin İlk Gastronomi Rehberi: İncili Gastronomi Rehberi!
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında Hürriyet ve Karaca işbirliğinde; değerlendirme ve derecelendirme sistemi ile bir gastronomi rehberi hazırlanmıştır.
Türkiye’de ilk defa 2017 yılında Hürriyet ve Karaca işbirliğinde; değerlendirme ve derecelendirme sistemi ile bir gastronomi rehberi hazırlanmıştır.
Rehber, yeme içme sektörünün önde gelen isimleri, yemek yazarları, danışma kurulu üyeleri ve kimliği gizli tutulan müfettişler tarafından hazırlanmaktadır. Rehberde İstanbul, Ankara, İzmir, Bodrum, Antalya ve Bursa başta olmak üzere Gaziantep ve Adana’daki restoranlar yer almaktadır. Restoranların dışında yine bu şehirlerdeki lezzet noktaları da yer almaktadır. Ayrıca “Asırlık Mekânlar” ve “Yeni Açılanlar” şeklinde farklı başlıklar altında da restoranlar incelenmektedir. Bunun dışında web sitesinde yıl içinde açılan ve kapanan restoranların güncellenmesi yapılacaktır.
Gastronomi rehberinde görev yapacak gizli müfettişler seçilirken ilk dikkat edilen nokta seçilecek kişilerin restoranlarla herhangi bir maddi ve manevi bağlarının olmamasıdır. Etik olarak uygun olmayacağı düşünüldüğü için müfettişler arasında şefler, işletmeciler ve restoran sahipleri olmamasına da dikkat edilmiştir. Ayrıca seçilen müfettişlerin puan verdikleri restoranlarda görevlerini gizli tutmaları istenmekte ve beklenmektedir. Gönüllülük esasına dayanarak katkı sağlayan 300’e yakın müfettiş bir yıl boyunca gittikleri restoranları değerlendirmektedir. Değerlendirilen her restoran en az 3 müfettiş ve proje ekibinden 1 kişi tarafından ziyaret edilerek değerlendirilmektedir. Restoranlar değerlendirilirken kullanılan malzeme, servis, sunum, lezzet, dekorasyon ve fiyat gibi belli özelliklere göre puanlama yapılmaktadır.
Rehberde Gösterilen İnci Açılımları
5 inci: Sıra dışı deneyim 4 inci: Mükemmel 3 inci: Çok iyi 2 inci: İyi 1 inci: Gitmeye değer
Rehberde Yer Alan Restoranların Fiyat Aralığı Gösterimi
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 8 Mayıs 2024 tarihinde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde liseli öğrencilere özel bir tanıtım etkinliği düzenliyor. Sanat ve tasarım dünyasına adım atmak ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Eda Türkay, 23.sü düzenlenen Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği Kusur kısa film projesi, 3. Kısadan ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ecenur Kut tarafından yürütülen önemli bir araştırma projesi kapsamında, “Çok ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Öğrenci Dekanlığı’nın düzenlediği Sanatsal Gelişim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Kusur ile Londra Brunel Üniversitesi’nde ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İng.) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’a, öğrenciler ve öğretim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’nin “Seri Üretim” ve “Kesişme” adlı iki fotoğraf çalışması 15 Nisan ...