Arş. Gör. Eda Türkay, Projesiyle Londra Brunel Üniversitesi’nde!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Kusur ile Londra Brunel Üniversitesi’nde düzenlenen sürdürülebilir film yapım atölyesine katıldı.
Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, geçtiğimiz aylarda İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali’nde proje yarışmasında birincilik ödülünü aldığı Kusur projesiyle Londra Brunel Üniversitesi’nde yer aldı.

Yapımcılığını üstlendiği Kusur projesiyle, sürdürülebilir bir sektör yaratmak noktasında bir adım atmak isteyen ve yeşil set kurmak hedefinde olan Arş. Gör. Eda Türkay, projenin yönetmeni Pelin Büyüktaş ile beraber ön hazırlık sürecini sürdürmekteler. Bu süreçte Kusur, Türkiye’de sektöre sürdürülebilir uygulamalar kazandırmak amacıyla oluşturulan Ekofilm Sürdürülebilir Yapım Platformu’nun yürüttüğü projede örneklem olarak yer aldı. “Connect 4 Environmental Sustainability in Film and the Media (Sinema ve Medya Sektörlerinde Çevresel Sürdürülebilirlik için Birleşmek)” başlıklı bu proje, British Council Going Global Partnerships programı tarafından desteklenmektedir.

Proje kapsamında Ekofilm Sürdürülebilir Yapım Platformu ekibinden Dr. Ekin Gündüz Özdemirci ve Nurten Bayraktar, proje ortaklarından olan Londra Brunel Üniversitesi’ne giderek ortak etkinlikler düzenlediler. Bu etkinliklerden biri sürdürülebilir film yapım atölyesiydi. Atölye hem yüz yüze hem çevrimiçi şekilde gerçekleşti. Atölyede Kusur projesinin senaryosu öğrencilerle paylaşıldı ve senaryo üzerinden hem hazırlık hem prodüksiyon sürecinde hangi çevreci uygulamaların kullanılabileceğine dair bir tartışma ortamı oluştu. Projenin yapımcısı olarak atölyeye çevrimiçi katılan Arş. Gör. Eda Türkay, bu atölyenin projeye çok katkısı olduğunu, Londra Brunel Üniversitesi öğrencilerinin pek çok fikirle projeye katkıda bulunduklarını ifade etti.

Arş. Gör. Eda Türkay’ı çalışmalarından ötürü tebrik eder, başarılar dileriz.