Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK Destekli “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” Etkinliğine Katıldı
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanları Arş. Gör. Emel Çirişoğlu ve Arş. Gör. Ayşe Seray Çetin TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Etkinlikleri Destekleme Programı kapsamında “Gastronomide Bilim ve Teknik: Mutfakta Mühendis Var-2” etkinliğine katılım sağladı.
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitimleri Destekleme Programı kapsamında desteklenen etkinlik, toplamda 24 saat teorik eğitimden oluşmaktadır. Online olarak Zoom platformundan gerçekleştirilen bilimsel etkinlikte 3 gün boyunca eğitimler devam etmiş, öğrenci ve akademisyenler tarafından yoğun ilgi görmüştür. Etkinliklere tam katılım sağlayan katılımcılara ise katılım ve teşekkür belgesi gönderilmiştir. Etkinliğin düzenlenmesindeki temel amaç “Gastronominin bilimsel altyapısı ve bilimsel yönleri hakkında bilgi kazanımını artırmak ve bilimsel bakış açısı kazandırmak.” Etkinlikte, alanında uzman, farklı disiplinlerden ve birçok farklı üniversiteden akademisyen eğitim vermiştir.
Etkinlikte yer alan bazı konu başlıkları ve bu konu başlıklarına ait eğitimleri veren öğretim üyeleri ise şu şekildedir:
Gastronomide Kullanılan Teknolojilerin Gerçeklik Teorileri Açısından Değerlendirilmesi- Doç. Dr. Burak Mil
Mutfakta Yaratıcılık- Dr. Öğ. Üyesi Osman Güldemir
Gastronomi ve Nütrisyon: Medikal Mutfak Şefliği- Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin Mutlu
Besinlerle Alınan MikroRNA'ların İnsan Sağlığına Olası Etkileri- Doç. Dr. Pınar Obakan Yerlikaya
Gastronomide Evrensel Dil: Bilim ve Mühendislik- Eleştirel Bir Bakış- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
Gıda Kompozisyonu ve Veri Üretimi: Önemi ve Değeri- Doç. Dr. Mustafa Yaman
Şekerleme ve Çikolata Bilimi- Dr. Öğr. Üyesi Suzan Tireki
Kimyasal Tepkime Olarak Pişirme- Prof. Dr. Hasan Yetim
Endüstriyel Mutfak Uygulamalarında Teknolojik Gelişmeler- Dr. Zafer Kahraman
Endüstriyel Mutfaklarda Ar-Ge Faaliyetleri İle Elde Edilecek Kazanımlar- Dr. Zafer Kahraman
Aşçılığın sonu mu geliyor? Yemek Üretiminde Robotik Sistemler: Endüstri 4.0- Dr. Öğr. Üyesi Murat Doğan
Herkes İçin Gıda Eşleşmesi ve Bilimsel Değeri- Dr. Öğr. Üyesi İsmail Hakkı Tekiner
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 8 Mayıs 2024 tarihinde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü tarafından ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), 15-16 Mayıs 2024 tarihlerinde liseli öğrencilere özel bir tanıtım etkinliği düzenliyor. Sanat ve tasarım dünyasına adım atmak ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenlerinden Arş. Gör. Eda Türkay, 23.sü düzenlenen Türkiye Film Araştırmalarında Yeni Yönelimler ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay’ın yapımcılığını üstlendiği Kusur kısa film projesi, 3. Kısadan ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Dekan Yardımcısı ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğretim elemanlarından Doç. Dr. Murat Doğan’ın yazısı Hotel Restaurant ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencisi Ecenur Kut tarafından yürütülen önemli bir araştırma projesi kapsamında, “Çok ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan, Öğrenci Dekanlığı’nın düzenlediği Sanatsal Gelişim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Türkay, kısa film projesi Kusur ile Londra Brunel Üniversitesi’nde ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İng.) Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Erol’a, öğrenciler ve öğretim ...
İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık Bölümü Arş. Gör. Başak Lale’nin “Seri Üretim” ve “Kesişme” adlı iki fotoğraf çalışması 15 Nisan ...