İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

“Doğada Gelişim Var” Sosyal Sorumluluk Projesi’nin Fotoğraf Sergisi Açıldı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) tarafından organize edilen “Doğada Gelişim Var” Sosyal Sorumluluk Projesi’nin fotoğraf sergisi Mehmet Akif Ersoy Fuaye Alanı’nda açıldı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) bir sosyal sorumluluk projesini daha tamamladı. 19 Ekim-23 Aralık tarihlerini kapsayan, çevresel sürdürülebilirlik ve çevre bilincinin geliştirilmesini amaçlayan projenin üçüncü ve son etabı olan “Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Rehberli Gezi Turu Fotoğraf Sergisi”nin açılışı 12 Aralık 2022 Pazartesi günü Mehmet Akif Ersoy Fuaye Alanı’nda gerçekleştirildi.

Sergi, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Bedia Zerin Hökenek, Eslem Özgüç, Sümeyye Özyurt; İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden Eda Barışer, Esra Nur Gençay, Seher Selimoğlu; İç Mimarlık Bölümü’nden Enes Demir; Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nden Eda Emine Akyol; İletişim ve Tasarımı Bölümü’nden Firdevs Gülşahin isimli öğrencilerin projenin ikinci ayağı olan “Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi Rehberli Gezi Turları”nda çektiği fotoğraflardan oluşuyor. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde bulunan tehdit altındaki ve nadir bitkiler, Türkiye endemikleri ve çeşitli bitki koleksiyonlarına ilişkin çekilen fotoğraflardan oluşan serginin açılışı, proje yürütücülerinden Arş. Gör. Merve Karadaban’ın sosyal sorumluluk projesinin öncelikli hedeflerinden ve proje sürecinde yaşadıkları deneyimlerden bahsetmesinin ardından, Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş açılış konuşmasını yapmasıyla devam etti.

“Çevresel Sürdürülebilirlik ve Çevre Bilinci” Kazandırmak Amaçlanıyor

İGÜ, Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Araştırma Görevlilerinden Başak Lâle, Büşra Kılıç, Gökçe Uzgören ve Merve Karadaban’ın yürütücülüğünü üstlendiği sosyal sorumluluk projesi, TEMA (Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma) Vakfı ve Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi (NGBB) desteğiyle gerçekleştirildi. Özellikle üniversite öğrencilerine küresel ısınma, iklim değişikliği, sürdürülebilir yaşam ve tehdit altındaki bitkiler gibi konularda “çevresel sürdürülebilirlik ve çevre bilinci” kazandırmayı ve gündelik yaşamda sürdürülebilirlik anlayışının geliştirilmesine katkı sunmayı amaçlayan sergi, 23 Aralık 2022 tarihine kadar İGÜ Mehmet Akif Ersoy Fuaye Alanı’nda ziyaret edilebilir.

Uzun Soluklu ve Keyifli Bir Proje Oldu

Proje yürütücülerinden Arş. Gör. Gökçe Uzgören, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda farklı paydaşlar ile işbirliği içerisinde sürdürdükleri bu uzun soluklu ve keyifli projede yaşanan deneyimlerin, öğrencilerin katkılarıyla herkesin ziyaretine açık bir fotoğraf sergisi ile taçlandırılmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, süreç boyunca desteklerini esirgemeyen tüm paydaşlara teşekkürlerini iletti.