İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nde Aday Öğrencileri Neler Bekliyor?

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü tercih edecek aday öğrenciler için, bölüm hakkında öne çıkan bilgiler derlendi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nü tercih edecek aday öğrenciler için, bu bölüme yerleştiklerinde kendilerini nelerin beklediğine dair bilgileri derledik.

Bölümün Amacı

• İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü; dört yıllık lisans eğitiminde, yaşam boyu öğrenmenin ilk adımı olarak, iç mekân ve çevresinin tasarım ve planlama alanlarında olası problemleri ve farklı düzenlemelerini, yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir yeni fikirler geliştirebilen, iç mimari ve insan-çevre ilişkisi konularında uzmanlaşmış iç mimarlar yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Kariyer Olanakları

• İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları; edindiği sosyal ve kültürel donanımı sayesinde ulusal ve uluslararası, iç ve dış (kamu özel sektör ve gönüllü kuruluşlar) paydaşlar ile disiplinler arası çalışarak, en küçük birim olan konuttan en karmaşık birim olan hastane projelerinin iç mekân ve çevresel bağlamda tasarım ve uygulama aşamasına kadar görev alabilir.
  • İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü mezunları; ikinci ve üçüncü yıl sonunda, yaz stajlarını yapmaya başladıkları dönemde ilk kariyer yolu ile karşılaşırlar. Mezun oldukları zamanda ise, kendi kurduğu veya sektördeki mimarlık ve iç mimarlık tasarım ofislerinde, inşaat ekiplerini içerisinde ve özel veya devlet kurumlarını kapsayan geniş yelpazede çalışma imkânına sahiptirler. Tamamladıkları bölümleri ile ilgili alanlarda akademik kariyer yapabilirler.
Neden Bu Bölümde Okumalı? İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Adaylara Neler Vadediyor?

• İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin dört yıllık lisans programları arasında yer alan “İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü”, mimarlık ve diğer uzmanlık alanları ile ortak çalışma içerisinde gerek iç ve dış mekân kurgusu, gerekse mobilya tasarım ve konstrüksiyonlarına kadar uzanan, bir yapıya dair tüm detayları kapsayan bir anlayış ile uluslararası standartlarda eğitim vermektedir.
  • Ayrıca fakültemizde öğrencilerimize değişim programları ile yurt içinde ve yurt dışında farklı tecrübeler yaşama fırsatı da sunulmaktadır.
  • Başarılı öğrenciler, Farabi, Mevlana, Erasmus gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile bir yarıyıl veya daha uzun süreli olarak yurt içi ve yurt dışındaki üniversitelerde öğrenimlerinin bir bölümünü tamamlayabilmektedir.
Uluslararası Akreditasyon

• İstanbul Gelişim Üniversitesi, Türkiye’nin uluslararası akredite edilmiş en fazla programına sahip üniversitesi olmuştur.
  • Kalite güvence denetimleri sonucunda bahar 2018 itibarıyla İstanbul Gelişim Üniversitesi’nin toplam 65 programı AQAS, AHPGS, PEARSON, ABET gibi kuruluşların görevlendirdiği uluslararası uzmanlar heyetleri tarafından ayrıntılı incelenmiş ve akredite edilmeye uygun bulunmuştur.
  • İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, AQAS tarafından 2024 yılına kadar akredite edilmiştir.