İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı

Çocukların Hayal Gücü Mekânları Renklendirdi!

“Sürdürülebilirlik” temalı sosyal sorumluluk projesi, anaokulu öğrencilerinin heyecanlı katılımı ile devam ediyor. Projenin ikinci etabını oluşturan boyama etkinliğinde İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe ve İngilizce) Bölümü öğretim elemanları anaokulu öğrencileri ile bir araya geldi.

İç Mimarlık & İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (Türkçe ve İngilizce) Bölümlerinin, Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu ile iş birliği içinde sürdürdüğü “Mekânlar Çocuklarla Renklenir” başlıklı sosyal sorumluluk projesinin ikinci etabı olan “sürdürülebilirlik temalı boyama etkinliği” kapsamında, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı (İngilizce) Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. İbrahim Erol, İç Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Öğr. Gör. Minel Kurtuluş ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Arş. Gör. Tuğçe Öztürk anaokulunu ziyaret ederek 5 Ekim 2022 tarihinde öğrenciler ile bir araya geldi.

Öğrencilerin Görsel Algılarının Gelişimi Desteklendi

Temelde sürdürülebilirlik kavramına dikkat çekerek, 5-6 yaş grubu çocukların renk, boyut, şekil, doku, fonksiyon, perspektif ve mekân ilişkileri üzerinden görsel algılarının gelişimini destekleyecek çalışmalar yapılmasını hedefleyen proje kapsamında, Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu öğrencileri için eğlenceli bir etkinlik ortamı yaratıldı. Etkinliğin ilk aşamasında, sürdürülebilirlik konsepti ile dış mekân çizimleri gerçekleştirildi. Ardından A4 boyutunda hazırlanan çizimler çocuklar ile birlikte renklendirildi. Öğrencilerin heyecanlı katılımı ile sürdürülen boyama etkinliğinde ayrıca, bölüm öğretim elemanları tarafından sürdürülebilir bir mekânın nasıl olması gerektiğine dair bir anlatım gerçekleştirildi. Öğrencilerden örnekler vermeleri istenerek konunun pekiştirilmesi sağlandı. Etkinlik süresince kullanılan çizim kağıtları ve boyalar etkinlik sonrasında öğrencilere hediye edildi.

“Projemizin Sergisi İçin Heyecanlıyız”

Öğr. Gör. Esra Büyükemir Karagöz, yürütülen sosyal sorumluluk projesinin ikinci aşamasının ardından projenin son etabı olan sergi hakkında bilgilendirmenin gerçekleştirildiğinden bahsetti. Genç kuşakların dünyaya yönelik duyarlı bir bakış açısı kazanmasının sürdürülebilir bir dünya sistemi açısından önemine değinerek, küçük yaşlardan itibaren insanların duyarlı birer birey olarak yetişmelerine “Mekânlar Çocuklar ile Renklenir” sosyal sorumluluk projesi ile küçük de olsa katkı sağladıklarından ötürü mutlu olduğunu dile getirdi. Daha duyarlı, daha bilinçli, sürdürülebilirliği her alanda benimsemiş ve çevre bilinci yüksek bir nesil yetiştirmenin öneminin altını çizerek, Güzel Sanatlar Fakültesi çatısı altında bu yöndeki çalışmaların sayısını artırmak istediklerinden bahsetti. Projede emeği geçen tüm öğretim elemanlarına, Özel Seyrantepe Masal Ağacı Anaokulu’nun öğretmenleri ve sevgili öğrencilerine teşekkürlerini aktararak projenin son aşaması olan sergi konusundaki heyecanını vurguladı