Radyo Televizyon ve Sinema

Süreç, Student World Impact Film Festivali’nde Çeyrek Finalist!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden Berk Köse’nin yönetmenliğini üstlendiği kısa film ‘Süreç’, Lift-Off, First Time Filmmaker Sessions ve Student World Impact Film Festivali’nde seçkide yer almasının ardından Student World Impact Film Festivali’nde çeyrek finalist oldu.

Daha önce de başarılarından söz ettiren Süreç filmi ekibi, bu kez Student World Impact Film Festivali’nde çeyrek finalist oldu. Erken yaşta birçok başarı elde eden bir senaristin üretim zorluğu yaşaması ve yazım sürecinde gerçeklikle arasındaki bağın kopuşunun anlatıldığı, festival süreci hala devam eden filmin ekibinin tamamının Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerinden oluştuğu bilinmektedir. Senaryosunu Berk Köse ve Ferit Doğan’ın beraber yazdığı filmin yönetimini Berk Köse, yapımcılığını Berk Köse, Beyza Sude Yüksel, Buğra Cihan Çakır, Ferit Doğan, İsmail Akbal, Senanur Sevim birlikte üstlenmiştir. Görüntü yönetimi Buğra Cihan Çakır, sanat yönetimi Ferit Doğan tarafından yürütülen filmde Ferit Doğan, Beyza Sude Yüksel, Mekan Orazov, Uğur Berat Kaya, İsmail Akbal gibi isimler rol almıştır.

Finalistlik Yolunda Devam

Filmin yönetmeni Berk Köse, Süreç filminin hem ekip için hem de kendisi için büyük bir iş olduğunu, en başından beri projeye bu bakışla yaklaştıklarını, istek ve umudunun bu yönde olduğunu ifade etti. Gelen olumlu tepkilerle motivasyonlarının arttığını, bu motivasyon artışının festival sürecine dair ekibi heyecanlandırdığını belirtti. Köse, ilk haftalarda elde ettikleri iki çevrimiçi seçki ile filmi yurt dışında da temsil etme şansı yakaladıklarını vurgulayarak geçirdikleri kısa sessiz dönemi bir diğer projeleri olan Geçmiş, Gelecek, Şimdi’ye odaklanarak geçirdiklerini söyledi. Süreç filmi ile SWIFF’den seçki almanın mutluluk verici olduğunun altını çizen Köse, çeyrek finale yükselmelerine rağmen yarı finale yükselmek ve gösterim şansı elde etmek için heyecanla beklediklerini, finale çıkmaları durumunda ise Küresel Etki Büyük Ödülü, Küresel Etki Büyük Jüri Ödülü, Gelişen Film Vizyoner Ödülü ve Çeşitlilik ve Kültürü Desteklemek İçin Küresel Etki Büyük Ödülü gibi ödülleri kazanma ihtimalleri olduğunu belirtti.

Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, güzel haberlerinin devamını dileriz.