Radyo Televizyon ve Sinema

Söz Sınıf Temsilcilerinde!

Öğrencilere yönetime aktif katılım sunma hedefiyle hareket eden İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nde, her sene gerçekleşen öğrenci temsilcisi toplantısı bu kez çevrimiçi olarak gerçekleşti.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, iç paydaşı olan her bir öğrenciyi alınan kararlarda söz sahibi kılmak amacıyla sıklıkla öğrencilerin istek ve şikayetlerini dinlemeye devam ediyor. Her yıl öğrenci temsilcisi toplantısı bu amaçla gerçekleştirilip; her bir sınıfın öğrenci temsilcisi sınıf arkadaşlarından topladıkları istek ve şikayetleri iletmek üzere toplantıya katılım göstermektedir. Bu yılki toplantıda da Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü araştırma görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı, öğrencilerden gelen talepleri dinledi.

Söz Sınıf Temsilcilerinde:

Birinci sınıf öğrencilerinin temsilcisi sıfatıyla toplantıya katılım gösteren Ahmet Tevhid Kuzu, uzaktan eğitime geçiş süreciyle beraber değişen akademik takvime yönelik sorularını yönlendirdi. Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı, akademik takvimde gerçekleşen değişiklikler hakkında bilgi verdi. YÖK’ün açıklamalarından söz eden Kırbacı, yeni vize ve final sınavı tarihlerini ve olası sınav sistemlerini öğrencilere aktardı.

İkinci sınıf öğrencilerinin temsilcisi sıfatıyla toplantıya katılım gösteren Buse Namlı, derslerin çevrimiçi işlenişiyle beraber oluşan endişelerden söz etti. Uygulamalı derslerin işleyiş şekli ve sınavları ile ilgili sorularını ileten Namlı’ya, uygulamalı derslerle ilgili bölüm kurulunda alınan yeni kararlar aktarıldı.

Üçüncü sınıf öğrencilerinin temsilcisi sıfatıyla toplantıya katılan İrem Kaya, projelerinde ekipman kullanımı ve çekim koşullarıyla ilgili sınıf arkadaşlarından gelen soru ve şikayetleri iletti. Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı, projeler kapsamında değişen beklentilerden, alınan yeni kararlardan ve ekipman kullanımının çevrimiçi koşullara uygun şekilde nasıl bir akış üzerinden ilerleneceğinden söz ettiler.

Dördüncü sınıf öğrencilerinin temsilcisi sıfatıyla toplantıya katılım gösteren Tuğçe Çeşmeci, Mezuniyet Projesi dersi özelinde projelerin teslim süreçlerine dair sorularını yöneltti. Mezuniyet projeleri ile ilgili olarak akademik takvim değişikliğine paralel yaşanan teslim takvimi değişikliğinden söz eden Arş. Gör. Eda Çekemci, projeler özelinde ayrı bir toplantı planlandığını öğrencilere bildirdi.

Bölüm temsilcisi sıfatıyla toplantıya katılan Hilal Tatar, uzaktan eğitim sürecinin şu ana kadar sorunsuz ilerlediğinden, derslere katılım konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarından söz etti. Arkadaşlarıyla benzer endişeleri taşıyan Tatar, toplantı sonrasında alınan notları sınıf arkadaşları ile paylaşacaklarını aktardı. Arş. Gör. Okan Kırbacı, toplantı sonrasında oluşabilecek soru ve sorunlarla ilgili her zaman iletişim kurabileceklerini belirterek öğretim üyelerinin danışmanlık saatleri hakkında bilgi verdi.

Tüm soruların yanıtlanmasının ardından toplantı son buldu. Katılım gösteren temsilci öğrencilerimize teşekkür ederiz.