Radyo Televizyon ve Sinema

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Güz Dönemi Değerlendirme ve Bahar Dönemi Hazırlık Toplantısı Yapıldı

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü 2021-2022 güz dönemi değerlendirme ve 2021-2022 bahar dönemi hazırlık toplantısı, bölüm akademisyenlerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

2021-2022 eğitim öğretim yılı güz döneminde derslerin işlenişi, bölüm işleri ve etkinlik planlamaları ilgili yaşanan olumlu gelişmeler ve olumsuz durumlar paylaşıldı. Yeni dönemde olumlu gelişmeleri sürdürmek ve olumsuz durumları ortadan kaldırmak için neler yapılabileceği yönünde fikir alışverişinde bulunuldu.

2021-2022 eğitim öğretim yılı bahar döneminde derslerin işlenişi için uygun olan derslik, stüdyo gibi mekânsal düzenlemeler konuşuldu. Uygulamalı derslerde projelerin değerlendirme ölçütleri ve mezuniyet projelerinin değerlendirilmesinde jüri oluşturma konularına değinildi.

Öğrencilerin staj süreçleri ile ilgili yaşanan sıkıntıları gidermek adına dış paydaşlarla ilişkiler kurulmasına karar verildi. Bölüm bünyesinde kullanıma hazır olan ekipmanların öğrencilerle paylaşımı, eksik ekipmanların temini konuları tartışıldı.

Yeni dönemde yapılması planlanan proje ve etkinliklerin içeriklerine dair fikir alışverişi yapıldı. Bölümün aktif etkinliklerinden Vizyondaki Yıldızlar ve Kısa Ve… serilerinin devamına karar verildi. Bölüm bünyesinde yürütülecek sosyal sorumluluk projelerine yönelik ilk adımlar atıldı.

Yeni döneme geçerken öğrencilerle dersler, etkinlikler, projeler ve staj konularında genel bilgilerin aktarılacağı oryantasyon toplantısının düzenlenmesine karar verildi ve toplantı planlaması yapıldı.

Bölüm akademisyenlerinin tüm süreçlere dair görüşlerinin alındığı toplantı, konuşulan konuların süreç içerisinde geliştirilmesine yönelik yapılan görev dağılımlarıyla sona erdi.