Radyo Televizyon ve Sinema

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Birinci Sınıf Öğrencilerine Yönelik Çevrim İçi Oryantasyon Düzenlendi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik bölüm oryantasyonu düzenledi.

İGÜ Öğrenci Dekanlığı tarafından planlanan bölüm oryantasyonu, 22 Eylül tarihinde, bölüm akademisyenlerinin katılımıyla, bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, konuşmasına yeni öğrencilere bölümü tanıtarak, bölüme dair temel bilgileri aktararak başladı. Bölümde yapılan çalışmalara ve derslerin işleniş şekline de değinen Paker, öğrencilerin süreç içerisinde proje yaratımının her aşamasına hakim olacaklarını, yaratımın alfabesini öğreneceklerini belirtti. Uygulamalı derslerin yanı sıra sinemayla ilgili kuram derslerinin, sinema estetiği ve film kuramı üzerine derslerin de müfredatta yer aldığını vurguladı. Hem teknik hem estetik bilgileri bir araya getirerek 4 yıl ve 8 dönem boyunca her dönem en az bir kısa film çalışmasıyla sürecin tamamlandığını ifade etti.

Bölümün diğer üniversitelerdeki bölümlerden farkına da değinen Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, uygulamanın içinden gelen, sektörde film çalışmaları yapan öğretim üyelerinin ağırlıkta olduğu akademik kadroyu işaret etti. Çift anadal programı, Erasmus gibi imkanlardan söz ederek sözlerini sonlandırdı.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in konuşması sonrası, bölüm akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe söz aldı. Hem teorik hem de pratik bir şekilde yürütülen ders içeriklerinden söz eden Çipe, yeni döneme dair düşüncelerini paylaştı.

Dr. Öğr. Üyesi Ali Kemal Çipe’nin konuşması sonrası söz alan Arş. Gör. Eda Çekemci ve Arş. Gör. Okan Kırbacı, öğrencileri iletişim kanalları konusunda bilgilendirdi. Üniversite ve fakültenin web sayfası ve sosyal medya hesaplarının takibi vurgulandı.

Yeni dönem yürütülecek olan eğitime dair uygulamalı derslerde yüz yüze eğitime geçildiğinden, teorik derslerde öğrencilere yüz yüze ve uzaktan olmak üzere iki seçenek sunulduğundan söz edildi. Maske, mesafe, aşı, hijyen kurallarına uyum sağlamanın önemi vurgulandı.

Öğrencilerin sorularının yanıtlanması sonrası oryantasyon sona erdi.