Radyo Televizyon ve Sinema

Mezuniyet Projeleri İçin Set Hazırlıkları Başladı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri, Mezuniyet Projesi dersi kapsamında çekecekleri kısa filmler için hazırlıklara başladı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri, dört yıllık eğitim süreleri boyunca hem teorik hem uygulamalı derslerde öğrendiklerini ortaya koydukları kısa film projelerini teslim ederek mezun olmaya hak kazanmaktadırlar. 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılında da Mezuniyet Projesi dersini alan son sınıf öğrencileri, güz döneminden itibaren üzerinde çalışmaya başladıkları projeleri için set hazırlıklarına başladı.

Genel Değerlendirme Toplantısı Gerçekleşti
Ders içi ayrı bir takvim ve toplantı düzenine sahip olan Mezuniyet Projesi dersinde, öğrenciler güz döneminden itibaren projeleri üzerinde çalışmaya başladılar. Öncelikli olarak bölüm öğretim üyeleri arasından proje danışmanlarını seçen öğrenciler, grup ya da bireysel olarak proje üretme taleplerini bildirdiler. Güz ve bahar dönemini kapsayan Mezuniyet Projesi dersi için hazırlanmış olan takvimdeki tüm toplantılara katılma zorunluluğu olan öğrenciler, fikir toplantısı, sinopsis toplantısı, senaryo toplantısı gibi başlıklarda düzenlenen toplantılara katılım sağlayarak tüm bölüm öğretim üyelerinin karşısında projelerini savundular. Gelen öneri ve eleştiriler doğrultusunda projelerini süreç boyunca geliştiren Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü son sınıf öğrencileri, 03.04.2023 tarihinde gerçekleştirilen genel değerlendirme toplantısında sete çıkmadan son kez senaryolarını savundular. Sete çıkmaya ve çekime hazır senaryoların değerlendirildiği ve henüz tam anlamıyla hazır olmamış senaryolar için uyarıların yapıldığı toplantıda öğrencilere projelerini teslim ederken dikkat edecekleri konulara dair önemli hatırlatmalar yapıldı.
Ürettikleri kısa film projeleri ile katıldıkları önemli festivallerle üniversitemizin adını pek çok önemli platformda duyuran Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencilerine, projelerinin başarılı olması durumunda festival yolculuklarında destek olunacağı vurgulandı.
Öğrencilerin tek tek set hazırlıklarını aktardıkları toplantı, hem öğretim üyelerinin projelere dair hem de öğrencilerin süreçle ilgili merak ettiklerine dair soruların yanıtlanmasının ardından sona erdi.

Fongogo ile Destek Arayışı!
Projelerini gerçekleştirmek için maddi destek arayışında olan Mezuniyet Projesi dersi öğrencilerinden Melek Çetinkaya ve Melike Kenet, Fongogo destek platformunda filmleri Lethe’nin Yüzü için profil oluşturdular. Projeyi incelemek ve destek olmak için Fongogo’nun resmi web sayfası üzerinden Lethe’nin Yüzü filmi için arama yaparak destek sayfasına ulaşabilirsiniz.

Mezuniyet Projesi dersi kapsamında kısa film projesi üretecek olan tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.