Radyo Televizyon ve Sinema

Kısa ve Toplumsal Etkinliği Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği etkinlik serisi “Kısa ve”, Kısa ve Toplumsal başlığıyla gerçekleştirildi.

“Kısa ve”, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği, kısa film özelinde söyleşilerin gerçekleştirildiği etkinlik serisi olarak bilinmektedir. Daha önce Kısa ve Ucuz, Kısa ve Akademik, Kısa ve Düşünceli, Kısa ve Komik başlıklarında söyleşiler gerçekleştirilen etkinlik serisinin beşincisi, Kısa ve Toplumsal başlığı altında çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe Paydos filminin yönetmeni Öykü Orhan konuk oldu.

Kısa ve Toplumsal: Paydos

Marmara Üniversitesi’nde sinema alanında yüksek lisansını devam ettiren ve ilk kısa filmi Paydos ile pek çok önemli festivalde gösterimlere katılan Öykü Orhan, Kısa ve Toplumsal etkinliğiyle tekrardan izleyicilerle buluşma fırsatı yakaladığı için çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başladı. Moderatörlüğünü Arş. Gör. Eda Çekemci’nin gerçekleştirdiği etkinlikte, kısa bir açılışın ardından Paydos kısa filmi izlendi. Gösterimin ardından Arş. Gör. Eda Çekemci tarafından Öykü Orhan’a, filmin ortaya çıkış hikayesi soruldu. Bir gazete haberinden etkilenerek hikayeyi oluşturmaya başladığını ifade eden Orhan, vicdanlı hikayeler yazmak ve çekmek istediğini vurguladı. Fikirden senaryoya dönüşme sürecinin iki sene sürdüğünü ileten Orhan, çekimlere dair bilgiler verdi. En önemli şeyin iyi bir ekiple çalışmak olduğunun altını çizen Orhan, bu anlamda oldukça şanslı olduğunu, keyifli bir set geçirdiklerini aktardı. Ön hazırlık sürecinin son derece önemli olduğunu söyleyen Orhan, katılımcı öğrencilerin sorularını da yanıtladı. Filmin post prodüksiyon sürecinden, festivallere dağıtımından ve dijital platform gösterimlerinin işleyişinden söz eden Orhan, bu tip söyleşileri, izleyiciyle ve özellikle de öğrencilerle buluşmayı çok önemsediğini tekrarlayarak katılımcılara teşekkürlerini iletti.

“Kısa ve” Etkinlikleri Devam Edecek

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği “Kısa ve” etkinlik serisi dönem boyu devam edecek. Bir sonraki “Kısa ve” etkinliği, 14 Nisan 2023 tarihinde, Kısa ve Teknik başlığı altında gerçekleşecek. Etkinliklerden haberdar olmak için bölüm web sayfası duyurularını ve fakülte sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.

Kısa ve Toplumsal etkinliğinde deneyimlerini bizlerle paylaşan Öykü Orhan’a ve katılımcılara teşekkür ederiz.