Radyo Televizyon ve Sinema

İGÜ’den Prestij Meselesi Film Setine!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü dördüncü sınıf öğrencileri Melek Çetinkaya ile Melike Kenet ve üçüncü sınıf öğrencisi Mert Hakan, Prestij Meselesi film setinde görev aldı.

Müzikal bir dram olarak tanımlanan “Prestij Meselesi” filminin çekimleri İstanbul’un Beylikdüzü, Levent, Unkapanı gibi farklı ilçelerinde, bir buçuk aya yayılan bir takvimde Eylül-Kasım aylarında gerçekleşti. Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün üstlendiği Prestij Meselesi filminin setinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri de yer aldı. Filmde, Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Melek Çetinkaya, Melike Kenet ve Mert Hakan yapım asistanı olarak görev yaparak uzun metraj bir filmin sinema setini deneyimleme fırsatı buldu.

Donanımlı Bir Ekiple Çalışmak Farklı Bir Deneyim

İlk kez bir uzun metraj profesyonel film setinde yer alan Melek Çetinkaya ve Mert Hakan, set ortamını özellikle de yüksek bütçeli bir setin işleyişini deneme, gözlemleme fırsatı elde ettikleri için mutluluklarını belirttiler. Proje sayesinde sektörün önde gelen isimleriyle, projenin yönetmeni de olan Mahsun Kırmızıgül ile çalışma fırsatı yakalayan ikili, daha öncesinde de ekip çalışmaları içerisinde yer aldıklarını fakat donanımlı bir ekiple çalışmanın başka bir deneyim olduğunu sözlerine ekledi.

“Proje Başladığında İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Bir Aile Gibiydik”

Yapım ekibinde asistan olarak görev alan Çetinkaya, Kenet ve Hakan, yalnızca yapım ekibinin işleyişini değil reji, görüntü gibi diğer ekiplerin de çalışma şekillerine dair fikir sahibi olduklarını belirttiler. Birçok ekibi tanıma fırsatı bulduklarını vurgulayarak mesleki anlamda fayda sağlayabilmek için katılabildikleri kadar çalışmaya katıldıklarının altını çizdiler. Çetinkaya, Kenet ve Hakan, sete ilişkin tüm detayları deneyimlediklerini söyleyerek manevi açıdan da önemli deneyimler yaşadıklarını aktardılar. Bir arada bulunarak Gelişim Üniversitesi Ailesini sete yansıttıklarını belirten Çetinkaya, Kenet ve Hakan, zamanla tüm ekibin katılımıyla büyük bir aile haline geldiklerini ifade ettiler.

Öğrencilerimizi çalışma hayatlarında attıkları adımlar ve elde ettikleri başarılardan ötürü tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz.