Radyo Televizyon ve Sinema

İGÜ’den Kutsal Damacana 4 Film Setine!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Deniz Doğan ve dördüncü sınıf öğrencisi Yusuf Uz, Kutsal Damacana 4 film setinde görev aldı.

Kamill Çetin’in yönetmenliğini üstlendiği, Şafak Sezer, Müjde Uzman, Ersin Korkut gibi ünlü oyuncuların rol aldığı, Kutsal Damacana serisinin devam filmi olarak sunulan Kutsal Damacana 4 film setinde İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü öğrencileri de yer aldı. Filmde, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden ikinci sınıf öğrencisi Deniz Doğan ve dördüncü sınıf öğrencisi Yusuf Uz reji asistanı olarak görev yaparak uzun metraj bir filmin sinema setini deneyimleme fırsatı buldu.

“En Büyük Amaçlarımdan Biri Komedi Filmi Yapmak”

Projede reji asistanı olarak yer alan Yusuf Uz, projenin en başından itibaren ekipte yer aldı. Sektörde aktif olarak dizi ve sinema filmi projelerinin setlerinde görev alan Uz, en büyük amaçlarından birinin komedi filmi yapmak olduğunu, bu nedenle usta isimlerle bir komedi filminin setinde görev almış olmanın gurur verici olduğunu belirtti. Çekimleri yaklaşık 20-25 gün süren film, İstanbul’un çeşitli yerlerinde çekildi. Ana mekan olarak büyük bir villada çekim yaptıklarını belirten Uz, setten çok fazla şey öğrendiğinin altını çizerek sektörde çalışmak isteyen arkadaşlarına hangi pozisyonda, hangi birimde görev almak istiyorlarsa, o birim için doğru teması kurarak set ortamını deneyimlemelerini tavsiye etti.

“Unutulmaz Bir Anı ve Deneyim”

Projede reji hazırlık asistanı olarak görev alan Deniz Doğan, büyük bir yapımın setinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Sektörde senelerdir görev yapmış kişilerle beraber çalışmayı unutulmaz bir anı ve deneyim olarak niteleyen Doğan, bu işin gerçekten sevilerek ve isteyerek yapılan bir iş olduğunun altını çizdi. Yorucu olduğu kadar keyifli bir çalışma temposu olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrencilerimizi çalışma hayatlarında attıkları adımlar ve elde ettikleri başarılardan ötürü tebrik ederiz. Başarılarının devamını dileriz.