Radyo Televizyon ve Sinema

Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, Lise Öğrencilerine Yönelik “Sinema ve Televizyonda Yaratıcı Etkinlik” Başlıklı Eğitimini Gerçekleştirdi

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, üniversitenin lise öğrencilerine yönelik hazırlamış olduğu eğitim programı kapsamında, “Sinema ve Televizyonda Yaratıcı Etkinlik” başlıklı dersini gerçekleştirdi.

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, üniversitenin lise öğrencilerine yönelik düzenlediği Lise Kış Akademisi kapsamında, öğrencilerle buluştu. Bu sene, pandemi sebebiyle çevrimiçi gerçekleştirilen Lise Kış Akademisi’ne 27 ülkeden 1000’e yakın öğrenci katıldı*.

Lise Kış Akademisi’nde, “Sinema ve Televizyonda Yaratıcı Etkinlik” başlığıyla eğitim veren Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, eğitime, bölüm başkanı Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’in de yer aldığı kısa video ile başladı.

Videoda, lise öğrencileri ile derse başlamak için stüdyoya giriş yapan Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar ve Arş. Gör. Eda Çekemci'nin, o esnada stüdyoda İstanbul’u Dinliyorum Gözlerim Kapalı şiirini seslendiren Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ile karşılaştığı bir mizansen yer almaktadır. Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, bu mizanseni kurarak ve öğrencilerle paylaşarak, kendisinin koordinatörlüğünü yaptığı ve aktif bir şekilde çalışmaları süren Gel Gözüm Gör İstanbul’u projesinin içeriğine işaret etmeyi ve üniversitenin stüdyo imkanlarını tanıtmayı amaçlamıştır.

Giriş videosundan sonra, Gel Gözüm Gör İstanbul’u projesine ait video çalışmalarından ilkini gerçekleştiren, Radyo Televizyon ve Sinema bölümü 4. Sınıf öğrencisi Berkay Güler’in video çalışması izletilmiştir. Video çalışmasının içeriğine ve üretim sürecine dair kısa bir sohbet gerçekleştirilmiştir.

Sinema Sanatı ve Görsel Düşünme üzerine hazırladığı sunumlar üzerinden öğrencilerle, sinemanın yaratıcı bir etkinlik, bir anlatım aracı, bir dil, bir eğitim aracı olduğu bilgilerini paylaşan Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, senaryo yazarı olmak isteyenler için de önemli bilgiler paylaşmıştır.

Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, bölümün olanaklarından, müfredatından söz ettikten sonra, bir sosyal sorumluluk projesi olan Gel Gözüm Gör İstanbul’u projesi hakkında bilgilendirme yapmıştır. Projeye katılmak isteyen öğrencilerin, İstanbul temalı fotoğraflarıyla başvuruda bulunabileceğini belirtmiştir.

Farklı ülke ve şehirlerden çok sayıda lise öğrencisinin katıldığı etkinlik, Arş. Gör. Okan Kırbacı'nın hazırladığı fakülte tanıtım videosu ile sonlandırılmıştır.

*İlgili haber için tıklayınız.