Radyo Televizyon ve Sinema

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ve Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar 21. Frankfurt Türk Film Festivali’ne Jüri Üyesi Olarak Katılım Gösterdiler

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Radyo Televizyon ve Sinema bölümü akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ve Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, bu yıl 21.si düzenlenen Frankfurt Türk Film Festivali’ne jüri üyesi olarak katılım gösterdiler.

İki yıldır festival jürisinde olan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ile beraber Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar’ın da jüri üyesi olmasıyla Türkiye’den ilk kez aynı üniversite ve aynı bölümden iki akademisyen festival jürisinde görev almış oldu.

Bu yıl 21.si düzenlenen Frankfurt Türk Filmleri Festivali’ne başvuran 30 kısa film arasından 9 film seçilerek finale kaldı. Filmleri çevrimiçi bir şekilde izleyerek seçimlerini gerçekleştiren ve çevrimiçi platformlarda buluşarak değerlendirmelerini paylaşan jüri üyelerinin kararları neticesinde finalistler arasından dört film ödüle layık görüldü.

Bu yıl jüri üyesi olarak katılım gösteren Dr. Öğr. Üyesi Radife Akyıldız Ongar, pandemi döneminde etkinliklerin ve festivallerin sürdürülüyor olmasının önemine değindi:

“Sanata dair, sinemaya dair etkinliklerin ve festivallerin içinden geçtiğimiz bu zor dönemde sürmesi çok önemli. Bu sene meslektaşım Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker ile beraber 21. Frankfurt Türk Film Festivali’nde jüri üyesi olmaktan memnuniyet duyuyorum. Filmleri izlemek, değerlendirmek oldukça keyifliydi. Festivalin gerçekleşmesini sağlayan festival ekibine teşekkür ederim. Pandemi döneminin sonlanmasıyla beraber yüz yüze buluşabilmeyi, festivallere eskisi gibi katılım gösterebilmeyi, filmleri yan yana izleyebilmeyi umuyorum”

Uzun metraj, kısa film ve belgesel film kategorilerinde filmlerin yarıştığı ve gösterildiği festival, Haziran ayında gerçekleştirilecek. Pandemi sebebiyle ertelenen festivalde, en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi müzik, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu ve izleyici ödülü dallarında ödüller verilecek. 21. Frankfurt Türk Film Festivali’ne dair detaylı bilgi ve program için festivalin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.