Radyo Televizyon ve Sinema

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde Daimi Jüri Üyesi!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, her yıl olduğu gibi bu yıl da Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nde jüri üyesi olarak yer alacak.

Her sene değişen jüri üyelerine rağmen daimi jüri üyesi olarak Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin ekibinde yer alan Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, bu sene de 11-16 Haziran tarihleri arasında jüri görevini üstlenecek. Bu yıl ilk kez ulusal film senaryo yarışmasının da düzenleneceği festivale yoğun bir katılım gerçekleşeceği biliniyor. Tüm bölüm öğrencilerini festivale başvuru yapmak için teşvik eden Paker, destekçi bir festival olma vizyonuyla hareket eden Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’ni bu vizyonundan ötürü takdir etti.

“Destek Platformlarının Yaygınlaşması Gerek”

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker, Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin ulusal senaryo yarışmasıyla önemli bir adım attığını ifade etti. Projelerin bütçelerinin giderek artmasıyla üretim yapmanın zorlaştığı günümüzde, destek platformlarının önemli olduğunu belitti. Köklü festivallerin projelerin üretimine destek sağlaması aşamasında önemli bir noktada durduğunu vurgulayan Paker, destek platformlarının yaygınlaşmasının gerekliliği üzerinde durarak özellikle ilk projelerini gerçekleştirecek olan üniversite öğrencilerinin ya da yeni mezunların bu gibi platformlardan yararlanmasının öneminin altını çizdi.

Ulusal Senaryo Yarışması’na Başvurular Sürüyor

Altmış dakika ve üstü senaryoların kabul edildiği Ulusal Senaryo Yarışması, daha önce hiçbir uzun metraj senaryosu filme alınmamış projelere açık. Türk ve Alman jüri üyelerinden oluşan uluslararası jüri, başvuran projeleri değerlendirerek festivalin kapanış gecesi birinci gelen senaryoyu açıklayacak. Kazanacak proje veya projelere festival tarafından finans ve ortak üretim destekleri sağlanacak.

Dr. Öğr. Üyesi Önder Paker’i tebrik ederiz.

Festivale ve ulusal senaryo yarışmasına dair detaylı bilgi için Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali’nin resmi web sayfasını takip edebilirsiniz.