Radyo Televizyon ve Sinema

2. Kısadan Anlat Kısa Film Yarışması’nda RTS’den İki Proje!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Arş. Gör. Eda Çekemci’nin yapımcılığını üstlendiği Aç Açına ve Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nun yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği İyi ki Varsın kısa film projeleri, 2. Kısadan Anlat Kısa Film Yarışması’nda finalist olmaya hak kazandı.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü akademisyenleri Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Kısadan Anlat Film Yarışması’nda finale kaldı. Arş. Gör. Eda Çekemci, yapımcılığını üstlendiği Aç Açına projesi ile Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu ise yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği İyi ki Varsın projesi ile sunumlarını gerçekleştirdi.

Projeleri ile Jüri Karşısında

Daha önce Aç Açına projesi ile 22. Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışmaya katılarak en iyi proje ödülünü ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından proje desteği almaya hak kazanan Arş. Gör. Eda Çekemci, projenin fonlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Daha önce 6. İKSV Kısa Film Atölyesi ve ARUFF Son Taslak Platformu’nda da finale kalarak projesini jüri karşısında sunan Çekemci, bu kez 2. Kısadan Anlat Kısa Film Yarışması’nda, yapımcı Dilek Aydın, yapımcı Zeynep Atakan ve yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun’dan oluşan jüri karşısında projesinin sunumunu gerçekleştirdi. Projenin yönetmeni Ahmet Toğaç ile beraber projesini anlatan Çekemci, sete çok yaklaştıklarını ve projenin bundan sonraki süreçte festival yolculuğunun süreceğini ifade etti.

Daha önce bir başka kısa film projesi Tek Yön ile 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde finalist olan ve projesi ile pek çok destek alan Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu yeni kısa film projesi İyi ki Varsın’ı jüri karşısında anlattı. Projenin yolculuğunun yeni başladığını ifade eden Yükseloğlu, 2. Kısadan Anlat Kısa Film Yarışması’nın projenin ilk durağı olduğunu belirtti. Jürinin sorularını yanıtlayan Yükseloğlu, projesiyle nasıl bir yolculuk planladığını ve hedeflerini dinleyenlere aktardı.

Arş. Gör. Eda Çekemci ve Öğr. Gör. Kerem Yükseloğlu’nu tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.