Radyo Televizyon ve Sinema

15 Temmuz Haftasına Özel Film Gösterimi Gerçekleşti!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında film gösterimi gerçekleştirildi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Nesli Çölgeçen’in “Son Buluşma” filmi gösterildi. İGÜ J Blok’ta yer alan cep sinemasında gerçekleştirilen gösterime fakülte öğretim üyeleri ve öğrenciler katılım gösterdi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anması Gerçekleştirildi

2017 yılından itibaren kutlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, her yıl demokrasi nöbeti, Milli Birlik yürüyüşü ve anmalarla geçmekte ve günün anlam ve önemine yönelik etkinlikler düzenlenmektedir. İstanbul Gelişim Üniversitesi bünyesinde de düzenlenen anma ve kutlamalar kapsamında Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından film gösterimi etkinliği hazırlandı. 2007 yapımı “Son Buluşma” filminin gösterildiği etkinlik yoğun ilgi gördü.

Kurtuluş Savaşı gazilerinin mücadele yıllarında ve sonrasında gazi iken yaşadıkları deneyimlere dair bir belgesel olan “Son Buluşma”, Türkiye’nin yıllar süren mücadele süreçlerini aktarmakta ve dış tehditlere karşı birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunda sorunların aşıldığını gözler önüne sermektedir.

Gazi Ömer Küyük, Gazi Veysel Turan ve Gazi Yakup Satar’ın vefatlarından önceki son dönemlerine ışık tutan belgesel, Kurtuluş Savaşı mücadelesini birinci ağızdan kayıt altına alması açısından da önem taşımaktadır.

14 Temmuz günü cep sinemasında gerçekleşen etkinlikte, Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü, Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan ve Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik, Bölüm Araştırma Görevlileri Eda Çekemci ve Okan Kırbacı yer aldı. Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin katılımıyla geçen gösterim sonrası, Dr. Öğr. Üyesi Emre Doğan katılımcılara teşekkürlerini sundu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü film gösterimi ile hatırlanarak anmalar gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılım gösteren herkese teşekkür ederiz.