Radyo Televizyon ve Sinema

0-6 Yaş Grubu için Sinema İkinci Kez Engellere Karşı!

İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü tarafından organize edilen Özel Eğitim Sinema Günleri Sosyal Sorumluluk Projesi’nin ikinci oturumu gerçekleştirildi.

Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün düzenlediği Özel Eğitim Sinema Günleri Projesi, Temmuz ayındaki ilk oturumun ardından yeni oturumlarla devam ediyor. İkinci oturumu gerçekleştirilen projeyle yeniden “Sinema Engellere Karşı” mesajı verildi. İstanbul Gelişim Üniversitesi ve Samyeli Özel Eğitim Kurumları iş birliği ile hayata geçirilen sosyal sorumluluk projesi ile özel eğitim öğrencilerinin sinema deneyimi yaşaması ve sosyal etkileşimli ortamlara girmeleri amaçlandı.

Özel Eğitim Sinema Günleri projesinin 26 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen ilk oturumunun ardından ikinci oturum 29 Eylül 2022 tarihinde tamamlandı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında özel öğrenciler için planlanan sinema deneyimi İstanbul Gelişim Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nün Cep Sineması salonunda gerçekleştirildi. Etkinliğe Samyeli Özel Eğitim Kurumu eğitmen ve idari çalışanları, 0-6 yaş özel eğitim öğrenci grubu ve ebeveynler katılım gösterdi.

Özel Eğitim Uzmanı Ali Atlı’dan Proje Yürütücülerine Teşekkür

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Sezgin Savaş’ın proje danışmanlığını, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükran Güzin Ilıcak Aydınalp ve Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Rabiya Saltik’in proje yürütücülüğünü üstlendiği etkinliklerin ikincisi Saltik’in açılış konuşmalarıyla başladı. İlk oturumun değerlendirmesini yapan Saltik, kurum yönetimi ile öğrenci ve ebeveynlerden aldığı olumlu dönüşlerin mutluluğunu paylaştı. Özel Eğitim Uzmanı Ali Atlı’nın bizzat teşekkür için kendisini aradığını ifade eden Saltik, sinemanın büyüsünü sosyal sorumluluk projesi üzerinden deneyimlemenin heyecan verici olduğunu ifade etti.

0-6 Yaş Özel Eğitim Grubuna Eğlenceli Bir Film: “Aslan Kral”

Projenin ikinci oturumunda 0-6 yaş özel eğitim grubuyla Aslan Kral filmi izlendi. Katılımcıların beğeniyle izlediği filmin ardından etkinlik, yiyecek ve içecek atıştırmalıkları eşliğinde keyifle tamamlandı.

Öğrenci ve Ebeveynler Projeden Memnun

Sinema gösteriminin ardından çocuklar ve ebeveynler, sosyal sorumluluk projesine katılımdan duydukları memnuniyeti dile getirerek, bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin çocukların sosyal etkileşimi için son derece önemli olduğunu ifade ettiler.

Sosyal sorumluluk projesi, önümüzdeki günlerde gerçekleşecek yeni oturumla son kez “Sinema Engellere Karşı” mesajı verecek.